חדוות הקשיו: טעים להפליא
.jpg)
אין דרך לומר את זה אחרת – להיות טבעוניים זהו מצב אמיתי של "WIN-WIN "– יש לנו את הזכות לחוש שזכינו משני הצדדים. מצד אחד, נמצאת ההבנה העמוקה עד כמה מוצרים מין החי ( ובמקרה הנוכחי של חג שבועות – מוצרי החלב) מזיקים לבריאותנו – בעיסוקי כיועצת תזונה אינגרטיבית אני נתקלת בכל פעם מחדש בתחושת ההקלה הראשונית האדירה, שאנשים חווים, כאשר הם מפסיקים את צריכת מוצרי חלב – תסמינים רבים של אלרגיות, מיגרנות, בעיות נשימה, בעיות של דלקות חוזרות ובעיות אחרות פשוט נעלמות כלא היו….
מצד שני, נמצאת החדווה הנובעת מתחושת היצירתיות והגילוי של המאכלים החדשים הנפתחים בפנינו, מהטעמים הנפלאים אשר יוצרים תחושה נעימה בבטן, ומהחיבור לטבע ולמקורות המזון הטבעיים. השינוי לטבעונות פותח בפני כל כך הרבה אנשים השראה מופלאה להתחיל ליצור במטבח.
.
חגיגת שבועות היא הזדמנות נהדרת לצאת למסע יצירתי ולהכין את המאכלים המסורתיים
בחדוות הטבעונות, בתמיכה אמיתית לגופנו, לטבע ולפרות היקרות.
הדרך להתחיל היא פשוטה להפליא – השתמשו במרשמים רגילים והחליפו את מוצרי החלב בתחליפים הבאים:
חלב פרה = חלב שקדים
שמנת = קרם מאגוזי מקדמיה
גבינה = גבינת מאגוזי קשיו
רוטב בשמל = רוטב זרעי חמניות
כיצד מכינים את התחליפים הבריאים והסופר טעימים הללו?
חלב שקדים
כוס שקדים שהושרו כ-6-8 שעות
ארבע כוסות מים טהורים
שלוש טיפות לימון
רבע כפית וניל
כפית מייפל
לערבב בבלנד ולסנן את החלב לצנצנת גדולה דרך בד סינון או מסננת צפופה
ניתן לשמור בקירור כשלושה ימים.
קרם שמנת ממקדמיה
כוס מקדמיה שהושרו כ- 6-8 שעות
כוס מים טהורים
רבע כפית וניל
כפית דבש או מייפל
לערבב בבלנדר עד למרקם קרימי ולסנן דרך בד סינון או מסננת צפוצה
ניתן לשמור בקירור כשלושה ימים.
גבינת קשיו
שתי כוסות קשיו מושרים כ6-8 שעות במי מלח
כף שמן זית
שתי כפות מיץ לימון
חצי שן שום
לערבב הכל במעבד מזון עד למרקם גבינתי, להוסיף מלח לפי הטעם.
רוטב בשמל
כוס זרעי חמניה מושרים כ4-6 שעות
כוס מים טהורים
מעט מלח
שלוש כפות מיץ לימון
כף שמן זית
כפית שמרי בירה
לערבב בבלנדר למרקם קרמי
רוטב זה נהדר ללזניה טבעונית או לירקות מוקרמים בתנור
ולסיום מתכון לעוגת גבינה תותים מדהימה!
לתחתית:
כוס מקדמיה מושרים כ- 6 שעות
כוס שבבי קוקוס
שלוש כפות מייפל
לערבב במעבד מזון עד לקבלת בצק. לשטח בתבניות קטניות או רינגים
לגבינה:
שתי כוסות קשיו מושרים כ-6 שעות
ארבע כפות מייפל
חצי כוס מים
שלוש כפות מיץ לימון
כפית שמן קוקוס
לערבב בבלנד עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי
הכנת התותים:
כוס תותים פרוסים
רבע כוס מיץ תפוזים
חצי כפית אבקת וניל
להשרות את כל המרכיבים כשעתיים במקרר.
הרכבת העוגה:
ניתן להכין כעוגות אישיות או בתבנית. משטחים את הבצק, מורחים בנדיבות את הקרם, מסדרים את התץותים מלמעלה ומכניסים למקפיא או למקרר.



לי ,לפי סוג דם שלי אסור לי קשיו, וכמובן המקדמיה מאוד יקרה , האים אפשר שקדים או אגוזים במקום?
סוג דם B
תודה מראש
מרסל
מרסל ,
את יכולה לעשות את אותו מתכון גם עם שקדים קלופים
חג שמח!
אומינה