חגיגית לשבועות: עוגת "גבינה"-שוקולד טבעונית וללא אפייה
אם החלטתם להשקיע בעוגת "גבינה" טבעונית לחג – זו האחת שלכם ששווה את המאמץ! ניתן להכין אותה בתבנית זכוכית או בכוסיות אישיות שקופות.
למתכונים לעוגות "גבינה" טבעוניות נוספות:
ממטבחו של השף גיל הררי: עוגת גבינה מטופו
עוגת ביסקוויטים וגבינה טבעונית
עוגת גבינה פירורים טבעונית עם נוגט שקדים ואגוזים
המתכון לעוגת גבינה-שוקולד טבעונית, ללא אפייה
לפני ההכנה
מומלץ להשרות (בנפרד) 3 כוסות אגוזי מלך למשך כ-4 שעות ו-2 כוסות אגוזי קשיו למשך כ-5 שעות.
מצרכים
לשכבה הראשונה:
3 כפות קקאו
4 כפות סילאן טבעי
3 כוסות אגוזי מלך (אלה שהושרו במים)
מעט מלח
לשכבה השנייה:
2 כפות חמאת שקדים
2 כוסות אגוזי קשיו (אלה שהושרו במים)
1/2 כוס מייפל טבעי
1/4 כוס לימון
1 כפית תמצית וניל או 1/2 כפית גרגרי וניל
1/4 כפית מלח
כוס מים
לעיטור
1/2 כוס חמאת שקדים
3 כפות מים
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות סילאן
לפיזור מלמעלה
שבבי קקאו
ההכנה
טוחנים היטב את הרכיבים של השכבה הראשונה ומהדקים לתחתית התבנית.
טוחנים היטב גם הרכיבים של השכבה השנייה ושופכים בעדינות על השכבה הראשונה. מיישרים בעזרת סכין.
מערבבים את הרכיבים שמיועדים לעיטור. אם התערובת יוצאת סמיכה מידי, ניתן להוסיף עוד קצת מים.
מניחים בתלוליות על גבי העוגה ומחדירים מעט פנימה בצורה סיבובית עם הכפית ליצירת צורה של שיש.
מניחים תלולית מקרם השוקולד במרכז העוגה ליופי ולפינוק.
מפזרים שבבי קקאו מעל כדי ליצור ביס עם קראנצ'יות.
אם הכנתם בתבנית גדולה – יש להקפיא 5 שעות לפני ההגשה.
אם הכנתם בכוסיות אישיות – מספיק להקפיא במשך שעתיים.
במידה והעוגה עברה הקפאה ארוכה, יש להוציא עשר דקות לפני ההגשה.