חביתה טבעונית מדהימה
החביתה הטבעונית הזו מתאימה לארוחת בוקר עם לחם, מטבלים וסלט ירקות וגם לארוחת ערב.
אפשר לשלב בחביתה הזו תרד, שמיר, פטריות ועוד ועוד.
למתכוני חביתות בריאות נוספות:
מתכון בסרטון: חביתה יותר בריאה
מתכון לחביתה טבעונית מדהימה על בסיס קמח עדשים / חומוס
מצרכים:
2 כפות של קמח עדשים או חומוס (אפשר כף מזה וכף מזה)
½ כוס חלב סויה או מים
½ בצל קצוץ מטוגן
מעט מלח הודי שחור (מעניק את הטעם הביצתי)
מעט מלח "רגיל"
שמן זית לטיגון
אופציונלי:
עלים ירוקים (כוסברה / שמיר / תרד / פטרוזיליה)
2 פטריות טריות חתוכות
הוראות הכנה:
שמים בקערה את הקמח שבחרתם יחד עם החלב או המים ומערבבים.
מתבלים ב-2 סוגי המלח (מעט מכל אחד)
מוסיפים את הבצל המטוגן, ואם רוצים גם פטריות ועלים ירוקים, ומערבבים.
שופכים מעט שמן זית למחבת, מחממים ואז שופכים את הבלילה.
הופכים את החביתה לאחר כ-2 דקות.
מטגנים גם מהצד השני ומגישים.
אני אוהבת את החביתה הזו לצד סלט קצוץ, ממרח עגבניות, מתבל זיתים, גבינה טבעונית בטעם שמנת ועוד.