זוקיני קריספי בתנור
חיפשתם מנה צמחונית, מזינה וטעימה שתשדרג את הארוחה? המתכון הבא לזוקיני קריספי בתנור יכול להיות התשובה!
הזוקיני עשיר בוויטמינים ומינרלים ומתחבר בצורה מושלמת עם קמח השקדים המלא בחלבון ושומן טוב.
ללא ספק מדובר בתוספת מרעננת, עם פחות פחמימות ויותר ערכים תזונתיים.
למתכוני בריאות נוספים עם זוקיני:
סלט חם של זוקיני, כרישה, תרד ופטריות
קציצות דגים לבנים וקישוא על קרם שורשים
מתכון זוקיני קריספי בתנור
מצרכים:
זוקיני
רבע כוס קמח שקדים
רבע כוס גבינת פרמז'ן טבעונית
חלבון ביצה (עדיף ביצת חופש אורגנית)
כפית מכל תבלין: פלפל, פפריקה ואבקת שום.
הוראות הכנה:
חממו תנור ל-190 מעלות.
חצו את הזוקיני לשניים, הוציאו את הגרעינים ופרסו אותו לפרוסות בעובי של 2 ס"מ ואורך של 4 ס"מ.
קחו 2 קערות.
בקערה אחת שימו את חלבון הביצה.
בקערה השנייה ערבבו את קמח השקדים עם הפרמז'ן הטבעונית והתבלינים.
טבלו את הפרוסות קודם כל בחלבון הביצה, ולאחר מכן בתערובת הקמח.
הניחו את הפרוסות המצופות בתבנית על נייר אפייה ואפו למשך 25 דקות.
הגישו עם מטבל שאתם אוהבים, עדיף בהכנה ביתית.
הנה כמה רעיונות למטבלים בריאים:
מטבל קרמי של גזר, כרישה וערמונים