המבורגר צמחוני מעדשים שחורות
החומרים:
100 גר עדשים שחורות גדולות
500 פיטריות (במתכון הזה 3 מהפיטריות היו מגה פורטובלו) חתוכות למרובעים גסים (ללא הרגל)
1 שן שום קצוצה
1 ביצה
1 בצל
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ
חצי כוס קמח תפו"א
שמן זית
מלח
תערובת תבלינים "גריל עוף" טבעית מחנות טבע או חנות תבלינים
הכנה:
1. מבשלים את העדשים בהרבה מים, עד להתרככות. מסננים ומעבירים לקערה.
2. מאדים את הבצל בשתי כפות שמן זית עד להזהבה ומוסיפים את שן השום הקצוצה, הפלפל החריף והפטריות ומערבבים היטב. מוסיפים קמצוץ מלח וממשיכים לערבב עד שהפטריות מתכווצות מעט. מוסיפים את העדשים וממזגים טעמים.
3. מעבירים למג'ימיקס את כל התערובות, מוסיפים תבלין "גריל עוף" וקמח תפו"א ומפעילים את המכשיר בפולסים קצרים. מוסיפים ביצה וממשיכים את הפעולה. אם התערובת נוזלית מדי מוסיפים עוד קצת קמח תפו"א.
4. מעבירים את התערובת לקערה ויוצרים קציצות המבורגר דחוסות. על מחבת (עדיף מחבת פסים מברזל) בוזקים מעט שמן זית, מניחים קציצה אחת כדי לראות אם היא יציבה ורק אחרי שהיא צרובה מצד אחד היטב ואין סיכוי שהיא תתפרק הופכים אותה לצד השני.
5. להגיש על לחמנייה מקמח מלא/כוסמין מלא עם טחינה וסלט ירקות.
לאתר מזור טבעי