הכוכבת של החורף: 5 סיבות לאכול פומלית
מה יוצא מפומלה ואשכולית? נכון, פומלית!
הפומלית, למקרה שלא ידעתם, היא הכלאה בין שני הפירות הנפלאים האלה שנותנת מענה מתוק ועסיסי, למי שמעוניין ליהנות מיתרונותיהם הבריאותיים של פירות ההדר.
בניגוד לרוב פירות ההדר, היא מוכנה לאכילה כאשר קליפתה עדיין ירקרקה.
בחו"ל היא מכונה "sweetie" הודות לטעמה המתקתק.
לא פלא שהיא אחד הפירות המבוקשים לייצוא מישראל, כאשר הדרישה אליה גבוהה במיוחד באירופה ובמזרח הרחוק (בעיקר ביפן, סין ודרום קוריאה).
אבל אנחנו כאן, יכולים ליהנות מפומלה מקומית, כמו שהיא על הצלחת או כחלק מסלט חורפי ויש לנו את כל הסיבות לעשות זאת…
5 סיבות מוכחות מחקרית לאכול פומלית
שיאנית ויטמין C
הפומלית היא אלופה בתכולת ויטמין C, עם 61 מ"ג ל-100 גרם – הכי הרבה מכל פירות ההדר.
עשירה במינרלים – דלה בקלוריות
הפומלית דלה בקלוריות (רק 38 ל-100 גרם!), עשירה באשלגן (216 מ"ג ל-100 גרם), זרחן (17 מ"ג ל-100 גרם), וכמעט 90% ממנה מים – מה שהופך אותה לנשנוש מרענן ובריא במיוחד.
מאטה את הזדקנות הגוף
האם ידעתם שהפומלית היא בין הפירות העשירים ביותר בנוגדי חמצון?
נוגדי החמצון עוזרים למנוע נזק לתאים ומסייעים למלחמה ברדיקלים חופשיים שעלולים לפגוע ברקמות הגוף.
מחקר מהאוניברסיטה העברית אפילו הראה שבקרב חולדות שצרכו מיץ פומלית נמדדו רמות נוגדי חמצון גבוהות בהרבה, בהשוואה לחולדות בקבוצת הביקורת.
מסייעת להורדת כולסטרול LDL ("הכולסטרול הרע") ולבריאות כלי הדם
מחקר שנערך בבית החולים קפלן מצא שצריכת מיץ פומלית בקרב חולים עם רמת כולסטרול גבוהה לאחר ניתוח מעקפים סייעה להפחתת רמות הכולסטרול והשומנים בדם.
מסייעת במניעת סרטן המעי הגס
במחקר מהפקולטה לחקלאות נמצא שהפומלית מכילה חומר בשם נרינגין, שעוזר לכבד לסלק רעלים מהגוף.
פעולתו מקושרת להפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס – אחד מסוגי הסרטן הנפוצים והקטלניים ביותר.
עשינו לכם חשק? הנה כמה מתכונים שווים לסלטים עם פומלית:
אז מה למדנו?
הפומלית לא רק טעימה – היא גם פרטנרית אמיתית לשמירה על הבריאות.
עם נוגדי חמצון, ויטמינים, מינרלים ויתרונות בריאותיים שמגובים במחקרים, בהחלט שווה לשלב אותה בתפריט החורפי.