Bari15_Fly
SmartKish_Fly

הכדורים הבריאים: יום הטפיוקה

מאת: - סדנאות מעשיות, הרצאות מעולות ואימונים למשפחה בנושא אורח חיים בריא
לרגל יום הטפיוקה - כל מה שצריך לדעת על השורש הטעים והבריא
SmartKish_In

"אני אוהב כדורים קטנים בתוך הפה! ישששששש מותר לי" (ילד צליאקי מהמם)

זו ההרגשה של מי שאוכל טפיוקה!

אלפי כדורים קטנים ורכים, בחלל הפה, רצים לכל כוון, מתוקים כפי שאנחנו רוצים אותם.

 

טפיוקה – מוצר מקסים, מתאים לטבעונים ולנמנעים מגלוטן, ומהווה תחליף ראוי לקמח. גם אם אינכם טבעונים, צמחונים או נמנעים מגלוטן, שווה לכם להציץ מידי פעם אל הפנינים הלבנים האלה. זה יפה, זה טעים וזה משתלב היטב בכל מאכל, מקבל את טעמו וצבעו, לפי החלטתכם.

מה זה טפיוקה

טפיוקה הוא למעשה עמילן שאינו מתעכל בגוף, עשוי לסייע לעיכול ויש המייחסים לו סגולות של הורדת מצב דלקתי בגוף. מנסיון אישי שלי ובתור מי שתמיד מחפשת מתכונים חדשים ומגוונים – טפיוקה היא מנה משביעה מאד מאד, מספקת את הצורך במתוק, ובעיקר יפיפייה ומיוחדת- מומלץ מאד במצב שרוצים להרשים את האורחים. או את הילדים. או את עצמי (-:

 

אז הטפיוקה מיוצרת במדינות מרכז אמריקה, כרגע אי אפשר לטוס לשם, אז בואו לפחות נתענג על הטעמים ממקומות אקזוטיים: תאילנד, ברזיל… תדמיינו עובדי אדמה מפיקים מתוך שורש קאסווה (משהו שדומה לתפוח אדמה) את הכדורים החמודים האלה. עכשיו תמשיכו לדמיין: אננס, מנגו, לימון ומעט מייפל.

יש לכם את זה בראש? אז בואו למטבח הישראלי שלנו, הזמינו גם את הילדים כדי שגם הם יוכלו ליהנות מהקסם הזה  ו -יאללה לעבודה (-:

טפיוקה - צולם ונאכל ע"י איריס גרינשפון

טפיוקה – צולם ונאכל ע"י איריס גרינשפון

איך להכין טפיוקה טעימה ובריאה?

המון דברים מהממים וטעימים שאני רוצה להראות לכם, אז בואו נכין את הכדורים ואז נוכל לשחק במטבח:

כדי להכין את הטפיוקה, יש לבשל כוס פנינים בתוך 4 כוסות נוזל. אני מעדיפה מים. תמיד נוכל להוסיף אח"כ שמנת קוקוס או רגילה, לבחירתכם.

אחרי רתיחה ראשונית, תנו עוד 15 דק על הגז תוך ערבוב מידי פעם, כמו שאתם דואגים לפסטה בסיר.

בתום 15 הדקות, הורידו, סננו במים קרים (שימו לב לקחת מסננת ממש דקה כי הכדורים המהממים יכולים לברוח, ואז הכיור שלכם ייראה מלא פנינים-גם מחזה יפה בפני עצמו)

עכשו לחלק הקשה: ההחלטה באיזה מתכון טעים להתחיל:

קחו 8 כפות טפיוקה בתוך כוס וחצי חלב לבחירתכם. הוסיפו 2 כפות מייפל או סילאן או סוכר לבן. ערבבו. הוסיפו כף צ'יה ופירות טריים של העונה. יאמי!

ניתן לקשט בעלי נענע טריים שברי אגוזים או שקדים

 

 

אוהבת ומקווה שהצלחתי להכניס למטבח שלכם מוצר חדש-ישן שיוסיף לכם טעם וצבע למטבח הבייתי.

שלכם, איריס גרינשפון

אינסטרגם:  iris green spoon

פייס:  איריס גרינשפון, הרצאות וסדנאות בשיטת הכפיות

צרו קשר עם איריס גרינשפון



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
    1. טובי אביהו

      איפה משיגים את הטפיוקה

    2. EatWell

      יש כמעט בכל סופר!