הכדורים הבריאים: יום הטפיוקה
"אני אוהב כדורים קטנים בתוך הפה! ישששששש מותר לי" (ילד צליאקי מהמם)
זו ההרגשה של מי שאוכל טפיוקה!
אלפי כדורים קטנים ורכים, בחלל הפה, רצים לכל כוון, מתוקים כפי שאנחנו רוצים אותם.
טפיוקה – מוצר מקסים, מתאים לטבעונים ולנמנעים מגלוטן, ומהווה תחליף ראוי לקמח. גם אם אינכם טבעונים, צמחונים או נמנעים מגלוטן, שווה לכם להציץ מידי פעם אל הפנינים הלבנים האלה. זה יפה, זה טעים וזה משתלב היטב בכל מאכל, מקבל את טעמו וצבעו, לפי החלטתכם.
מה זה טפיוקה
טפיוקה הוא למעשה עמילן שאינו מתעכל בגוף, עשוי לסייע לעיכול ויש המייחסים לו סגולות של הורדת מצב דלקתי בגוף. מנסיון אישי שלי ובתור מי שתמיד מחפשת מתכונים חדשים ומגוונים – טפיוקה היא מנה משביעה מאד מאד, מספקת את הצורך במתוק, ובעיקר יפיפייה ומיוחדת- מומלץ מאד במצב שרוצים להרשים את האורחים. או את הילדים. או את עצמי (-:
אז הטפיוקה מיוצרת במדינות מרכז אמריקה, כרגע אי אפשר לטוס לשם, אז בואו לפחות נתענג על הטעמים ממקומות אקזוטיים: תאילנד, ברזיל… תדמיינו עובדי אדמה מפיקים מתוך שורש קאסווה (משהו שדומה לתפוח אדמה) את הכדורים החמודים האלה. עכשיו תמשיכו לדמיין: אננס, מנגו, לימון ומעט מייפל.
יש לכם את זה בראש? אז בואו למטבח הישראלי שלנו, הזמינו גם את הילדים כדי שגם הם יוכלו ליהנות מהקסם הזה ו -יאללה לעבודה (-:
איך להכין טפיוקה טעימה ובריאה?
המון דברים מהממים וטעימים שאני רוצה להראות לכם, אז בואו נכין את הכדורים ואז נוכל לשחק במטבח:
כדי להכין את הטפיוקה, יש לבשל כוס פנינים בתוך 4 כוסות נוזל. אני מעדיפה מים. תמיד נוכל להוסיף אח"כ שמנת קוקוס או רגילה, לבחירתכם.
אחרי רתיחה ראשונית, תנו עוד 15 דק על הגז תוך ערבוב מידי פעם, כמו שאתם דואגים לפסטה בסיר.
בתום 15 הדקות, הורידו, סננו במים קרים (שימו לב לקחת מסננת ממש דקה כי הכדורים המהממים יכולים לברוח, ואז הכיור שלכם ייראה מלא פנינים-גם מחזה יפה בפני עצמו)
עכשו לחלק הקשה: ההחלטה באיזה מתכון טעים להתחיל:
- מרק טפיוקה לארוחת בוקר או ערב משביעה במיוחד:
קחו 8 כפות טפיוקה בתוך כוס וחצי חלב לבחירתכם. הוסיפו 2 כפות מייפל או סילאן או סוכר לבן. ערבבו. הוסיפו כף צ'יה ופירות טריים של העונה. יאמי!
ניתן לקשט בעלי נענע טריים שברי אגוזים או שקדים
- ארוחה ליום הבא: הכניסו לצנצנת 4 כפות טפיוקה עם 2 כפות יוגורט או קרם קוקוס או שמנת מתוקה, הוסיפו כף ממתיק, 2 כפות פירות קפואים, סיגרו והכניסו למקרר. מתי שיתקוף הרעב או החשק לארוחת נשנוש, קחו ותהנו
- שלגון טפיוקה מטורף ויפיפייה: 4 כפות טפיוקה מוכנה, כף ממתיק, פירות אדומים או כתומים לבחירה (פירות יער קפואים, מנגו/אננס טרי או קפוא, צימוקים וענבים טריים, וכל מה שאתם אוהבים). הניחו בתבניות ארטיק (הרשתות מלאות בכאלה, במחירים של עד 10 שח, כדאי!) והכניסו לפריזר לפחות ל6 שעות. בהצלחה עם הציפייה, בתאבון וספרו לי איך יצא.
אוהבת ומקווה שהצלחתי להכניס למטבח שלכם מוצר חדש-ישן שיוסיף לכם טעם וצבע למטבח הבייתי.
שלכם, איריס גרינשפון
אינסטרגם: iris green spoon
פייס: איריס גרינשפון, הרצאות וסדנאות בשיטת הכפיות
איפה משיגים את הטפיוקה
יש כמעט בכל סופר!