LiveWell_Fly
Jeliat_Fly

דלעת ערמונים במילוי מג'דרה

מאת: המתכון באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר
זמן קריאה: < 1 דקה
מנה עיקרית צמחונית עשירה ומשביעה

דלעת ערמונים במילוי מג'דרה. צילום: יח"צ

Bari15_In

קניתם דלעת ערמונים ואתם זוממים להכין איתה משהו טעים?

לרויטל אדמוני יש מתכון מצוין למנה המשלבת פחמימות מורכבות (אורז ועדשים), חלבון מהצומח (עדשים), וירקות (דלעת), מה שיוצר ארוחה צמחונית בריאה ומאוזנת.

המנה עשירה בסיבים תזונתיים, מהווה מקור טוב לוויטמינים ומינרלים ומספקת תחושת שובע ממושכת.

למתכוני בריאות נוספים עם דלעת ערמונים:

דלעת ערמונים ממולאת בטבולה אבוקדו

דלעת ערמונים ממולאת בגזר, בורגול ופיסטוק

לביבות דלעת ערמונים וטופו

מתכון דלעת ערמונים במילוי מג'דרה

מצרכים:

2 דלעות ערמונים

חצי כוס עדשים מונבטות (כאן אנחנו מסבירים איך להנביט)

כוס אורז מלא

חצי בצל

4  כפות שמן זית

רבע כפית כורכום

חצי כפית מלח הימלאיה

2.5 כוסות מים

הוראות הכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות.

חצו את דלעות הערמונים לשניים ונקו אותן מגרעינים.

מרחו עליהן מעט שמן זית והכניסו לאפייה למשך כ-30 דקות, עד להתרככות.

בינתיים, חממו בסיר 2 כפות שמן זית.

קצצו את הבצל לקוביות והכניסו אותן לסיר עם השמן.

כשהבצל מזהיב וריחני, הוסיפו את כוס האורז וטגנו יחד.

שפכו פנימה את העדשים המונבטות, הוסיפו 2.5 כוסות מים והתחילו בבישול, עד להתמזגות העדשים עם האורז.

תבלו בכורכום ומלח וערבבו היטב.

כשהדלעת מוכנה, מלאו את החצאים במג'דרה והגישו חם.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו