Bari15_Fly
Jeliat_Fly

דייסת שיבולת שועל מלוחה, מקרקעת ומנקה

מאת: ליז מודי
זמן קריאה: < 1 דקה
ארוחת בוקר מנחמת ומשביעה, עשירה בטעמי אוממי שמחסלת את התשוקה למתוקים. השמרים התזונתיים מוסיפים קרמיות מפנקת ואתם זוכים להכניס גם קצת עלים ירוקים על הבוקר

צילום: 123RF

SmartKish_In

המרכיבים

1/2 כוס שיבולת שועל עבה

1+3/4 כוסות מים

2 כפות שמרים תזונתיים

2 כוסות קייל קצוץ ומאודה (אפשר גם עלים ירוקים אחרים)

1/2 כוס פטריות פרוסות (שיטקי הולך כאן נהדר)

3-4 עגבניות מיובשות פרוסות דק

1/4 כפית כורכום

1 כפית רוטב סרירצ'ה או רוטב חריף אחת לבחירתכם

1 כף זרעי צ'יה או פשתן

 

אופן ההכנה

להכניס לסיר: שיבולת שועל, מים, שמרים, קייל, פטריות, עגבניות (אפשר לשמור חלק לקישוט), כורכום ורוטב חריף. להביא לרתיחה תוך בחישה מתמדת. להנמיך את האש ולשמור על רתיחה עדינה. לבחוש מדי פעם.

להסיר מהאש לאחר 8-10 דקות. לא כל המים נספגים, אך התבשיל מתייצב תוך כמה דקות, ככל שהוא מתקרר.

פזרו זרעי צ'יה או פשתן.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו