SmartKish_Fly
Bari15_Fly

חופשה היא הזדמנות מצוינת לרדת במשקל וליהנות

מאת: - מטפלת באירוודה - ייעוץ לגבי תזונה, צמחי מרפא וטיפולי מגע ברוח הרפואה ההודית המסורתית. ומנחה סדנאות למתמודדים עם חוסר איזון בבלוטת התריס
יוצאים לחופשה וחוששים להשמין? ריכזנו עבורכם את המוקשים העיקריים שגורמים לנו לשחרר את הבלמים וגם את הטיפים להתמודד איתם. ולא תאמינו - יש גם יתרונות דיאטטיים לחופשה מחוץ לבית

לחזור רזים ובריאים יותר (pixabay)

Bari15_In

מה אומר לכם צמד המילים "חופשה" ו"דיאטה"? על פי רוב זה נשמע כמו דבר והיפוכו, בלתי אפשרי בעליל. אבל אם משנים את החשיבה ניתן להפוך את הנופש מאתגר להזדמנות להפחית במשקל או לכל הפחות לסיים את החופשה ללא צורך בניקוב חור נוסף בחגורה…

מוקש מס' 1: חופשה על בסיס "הכול כלול" – לכאורה אין עסקה יותר משתלם מבחינה כלכלית מ"הכול כלול". ארוחות בוקר, צהרים וערב עשירות ומפנקות, משקאות חמים וקרים, יין, בירה וקוקטיילים, ללא הגבלה ועל חשבון הברון. ואם חשקה נפשכם ב"תה מנחה" ועוגה, לפי מיטב המסורת הבריטית ויתר עמי אירופה, מוזמנים לבקר בלובי ולהרגיש שניצלתם את הדיל במלואו. ברור…שילמנו, לא?! השאלה היא האם אתם באמת ובתמים זקוקים לכמויות כל כך גדולות של מזון? האם גם בימים כתיקונם אתם מאביסים את עצמכם לבלי משים? האם יציאה לחופשה = אכילה ללא מודעות ותוך התעלמות מתחושת רעב אמתית?

המלצה: העדיפו שהייה במלון על בסיס ארוחת בוקר או חצי פנסיון, מה שיאפשר לכם שליטה טובה יותר על היקף וטיב המזון בו תבחרו להזין את גופכם ונפשכם. אם בכל זאת בחרתם באופציה של "הכול כלול", נסו "לבור מוץ מבר" ולהעדיף מספר מצומצם של מנות איכותיות על פני ערב רב של מזונות ריקים מערכים תזונתיים, בבחינת "תפסת מרובה לא תפסת".

מוקש מס' 2: יציאה משגרה – בחופשה כמו בחופשה, כל יום הוא חגיגה, מגוון האטרקציות אינסופי והתוכניות משתנות בקצב מסחרר. אין יום דומה לקודמו ויש כל כך הרבה דברים שרוצים להספיק לראות, לחוות (ולקנות….) פלא שאין זמן לאכול?

המלצה: בתוך חוסר השגרה נסו להקפיד דווקא על שגרה של זמני ארוחות. אכלו כל ארוחה בזמנים קבועים, כפי שאתם נוהגים לעשות בימים כתיקונם.

מוקש מס' 3: ארוחה עסקית – בדרך כלל הערים התיירותיות מציעות גם שפע קולינרי שקשה לעמוד בפניו. ברב המסעדות תוכלו למצוא תפריט של מנה עסקית הכולל מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח, במחיר אטרקטיבי.

המלצה: הכינו מבעוד מועד לוח קולינרי שישקף את ההעדפות התזונתיות שלכם, כך שמחד יכלול מנות בריאות, טעימות ומשביעות ומאידך, תחושו מסופקים. רב המסעדות מפרסמות את התפריט העונתי שלהן באתר האינטרנט, כך שניתן לבדוק ולהתרשם מההיצע של המנות. במקרים מסוימים כדאי לשקול את האופציה להסתפק במנה עיקרית בלבד ולוותר על ההטבות מסביב, כדי שלא להכביד על מערכת העיכול ועל החשבון הקלורי.

דיאטה בחופש

שתו מים מרעננים במקום משקאות ממותקים (123RF)

מוקש מס' 4: בילויים עד שעות הלילה הקטנות – ללילה יש קסם משלו ואין כמו בילוי בערב קיץ עם חברים ומשפחה סביב ארוחת ערב מהנה, כשהבריזה מן הים מלטפת את עורפנו ושיערנו מתבדר ברוח הקלילה. אלא שמן המפורסמות היא שאכילה בשעות הלילה המאוחרות הוא אחד מן ההרגלים שכדאי להתנער מהם. ייצור אנזימי העיכול למשל,  פוסק סביב 20:00 ומזונות כבדים (במיוחד חלבונים שקשים יותר לעיכול), הדורשים עיכול של 4-7 שעות עשויים להישאר בקיבה עד שעות הבוקר, להירקב, לתסוס ולגרום לבעיות שונות במערכת העיכול, כמו במערכות נוספות.

המלצה: הקדימו את ארוחת הערב ללא יאוחר מ 18:30-19:00 וקנחו בהליכה אלגנטית. מומלץ לבחור במנות קלילות ופשוטות שלא יקשו על העיכול ולא להגזים בצריכת אלכוהול. מלבד זאת, חפשו הצעות לבילויים שאינם סובבים סביב אוכל דווקא.

מוקש מס' 5: משקאות קלים – "מה תשתו?" ישאלו המלצר או המלצרית החביבים בכל ארוחה, כאילו אופציית המים מעולם לא הייתה קיימת ואתם תמהרו לעיין בתפריט ולהתלבט בין משקה קל, מוגז ולימונדה עתירת סוכר. בנוסף, לא פעם כוללת ארוחת הבוקר או הצהרים תוספת של משקה קל או חם.

המלצה: באופן מפתיע על פי חוק מנהלי בתי האוכל משנת 1986, על כל מסעדה "להגיש לכל לקוח קנקן מי שתייה צוננים, ללא תשלום". אמנם, לא תמיד מכבדים בתי העסק את החוק הנ"ל, אבל לזכותם של בתי המלון למשל, ייאמר, כי למעט בארוחת הבוקר, ביתר הארוחות מוגש לשולחן קנקן מים וכל העדפה של משקה אחר, כרוכה בתשלום נפרד ונוסף. מה שעשוי לצמצם את הדילמה. אגב, על פי האיורוודה שתיית מים במהלך הארוחה מסייעת לרכך את המזון ולתת לו מעט לחות, מה שמאפשר פירוק מזון טוב יותר. אולם יש לשתות לגימות ספורות בלבד במהלך הארוחה ולהימנע מכמות מוגזמת. המצב האופטימלי הוא לשתות מים בין הארוחות – כשעה לפני הארוחה או שעה וחצי לאחריה, עדיף בטמפ' החדר.

לא תאמינו, אבל הריחוק מן הבית טומן בחובו גם מספר יתרונות נהדרים:

דיאטה בחופש

נצלו את פעילויות הכושר שבמלון (123RF)

גלגל הצלה מס' 1: פסק זמן מן המקרר והמזווה – אחת התלונות החוזרות ונשנות של אנשים העובדים "מן הבית" למשל, היא הקלות הבלתי נסבלת של הקרבה למקרר ולמזווה, שכמו מלחשים לנו ללא הרף לבוא ולהתכבד ומסיחים את דעתנו מכל מחשבה ופעולה הדורשים את תשומת הלב. חופשה מההיבט הזה, בהחלט עשויה לספק הקלה ולהפחית את הנטייה לנשנש את עצמנו לדעת…

גלגל הצלה מס' 2: חופשה ללא הפסקה – בדרך כלל אנשים נוטים להיות פעילים יותר במהלך חופשות. כך למשל, מרבים בהליכה, שוחים בים או בבריכה, רוכבים על אופניים וכד' ובאופן כללי פעילים יותר בהשוואה לימים שבשגרה. בנוסף, בתי מלון רבים מציעים חדרי כושר מאובזרים, או פעילויות  ספורט מהנות, כך שאין מקום לתירוצים. וכל אחד מוזמן למצוא פעילות כלבבו. נצלו כל הזדמנות לפעילות פיזית.

וטיפ לסיום: אחד המנהגים שאימצתי בהצלחה בשנים האחרונות, בכל פעם שאני יוצאת לחופשה, הוא לעבור דרך ירקן מקומי, לרכוש פירות וירקות ולהצטייד באגוזים ושקדים לעתות משבר. שכן אחרי הכול ועל אף השפע, אין דבר יותר טעים, מזין ובריא מירק ופרי…

צרו קשר עם חגית אריאלי שיינפלד



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו