Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

גלידת מגנום בריאה וטבעונית בהכנה ביתית

מאת: - נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
קינוח מרשים, טעים ומעלף. דורש קצת השקעה, אבל שווה את העבודה

גלידת מגנום ביתית ובריאה. צילום: unsplash

Bari15_In

גלידת מגנום נשמעת כמו חטא מושלם, אבל במקרה הזה מדובר בקינוח איכותי של ממש, שאפשר להתפנק איתו בלי ייסורי מצפון מיותרים.

אז הפשילו שרוולים ותתחילו בעבודה…

לקינוחים נוספים ללא ייסורי מצפון:

חטיף שוקולד באונטי ביתי ובריא

מוס שוקולד – מתכון וידיאו קליל

חטיף סניקרס ביתי בריא

מתכון ל-8 גלידות מגנום בטעם וניל בצק עוגיות, מצופות בשוקולד

מצרכים לשכבת בצק העוגיות:

כוס שיבולת שועל טחונה דק-דק

קורט מלח הימלאיה

½ כוס חמאת שקדים טבעית (אולי קצת יותר)

4 כפות מייפל טבעי

½ כפית תמצית וניל טבעית או גרגרים מחצי מקל וניל

30 גרם שוקולד מריר איכותי (אני ממליצה על שוקולד 75% מוצקי קקאו של vivani שמומתק בסוכר קוקוס) קצוץ לקוביות קטנות

מצרכים לשכבת הגלידה:

¾ כוס קשיו בדוק ומושרה (לפחות 4 שעות השרייה)

כוס קרם קוקוס סמיך (שימו לב שיהיה עשוי רק מקוקוס ללא חומרים משמרים)

3 כפות מייפל

½ כפית תמצית וניל אמיתית או גרגרים מחצי מקל וניל

מצרכים לשכבת השוקולד:

½ כוס שמן קוקוס

100 גרם שוקולד מריר איכותי (ראו המלצה מעלה)

כפית גדושה של אבקת קקאו

2 כפות מייפל או סירופ קוקוס

הוראות הכנה

להכנת הגלידות בצורת גלידת מגנום יש צורך בתבניות סיליקון להכנת ארטיקים

1. ערבבו היטב את חומרי הבצק.

2. בידיים רטובות שטחו והדקו היטב כף גדושה בכל תבנית סיליקון (אם הבצק יבש, הוסיפו עוד חמאת שקדים). שמרו את הבצק שנשאר.

3. טחנו למרקם חלק לגמרי את חומרי הגלידה ושפכו כ-5 כפות על שכבת הבצק

4. הקפיאו לפחות 3 שעות

5. הוציאו מהמקפיא ושטחו על שכבת הגלידה עוד כף גדושה של בצק עוגיות.

6. הכניסו למקפיא לעוד שעה לפחות

7. המיסו את חומרי שכבת השוקולד בפינג'אן על חום מאד נמוך וצננו

8. חלצו את הגלידות שקפאו וטבלו בקרם השוקולד מכל הצדדים.

9. החזירו את הגלידות לתבניות הסיליקון להקפאה.

10. הוציאו את הגלידות כ-10 דקות לפני האכילה. יאמי!

צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו