בראוניז שוקולד רוא
מאת: ניר לוי - שף טבעוני
זמן קריאה: < 1 דקה
מרכיבים:
2 כוסות אגוזי מלך
4\1 +2 כוסות תמר מג'הול מגולען
1 כוס אבקת קקאו
2 כפות אבקת לוקומה
4\1 כפית מלח ים
1 כוס שקדים קצוצים
הכנה:
קוצצים במעבד מזון את אגוזי המלך (לא טחון מידי), מוסיפים את אבקת הקקאו, הלוקומה, המלח ומערבבים.
מוסיפים את התמרים, אחד אחד בזמן שמעבד המזון עובד. לעיסה אמור להיות מרקם פתיתי שיידבק בקלות כשנלחץ את העיסה לתבנית. אם העיסה יבשה מידי אפשר להוסיף עוד תמרים.
מערבבים בקערה את העיסה עם השקדים הקצוצים. מניחים את העיסה בתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה. משטחים את העיסה ולוחצים אותה היטב לתבנית.
מכניסים למקפיא או למקרר כשעה ושומרים אותה במקרר.
להגשה חותכים את העוגה לריבועים ובוזקים מעל מעט אבקת קקאו. תהנו!