אשישות
מאת: אורי מאיר ציזיק, מומחה להיסטוריה של התזונה
זמן קריאה: < 1 דקה
אשישות הן קציצות עדשים שנהגו להכין כאן, על פי המסורת, בתקופת התנ"ך והתלמוד. יש בהן רק עדשים מונבטות, המטוגנות בשמן עמוק כך שרק מעטפת הקציצה נותרת שומנית ותוך הקציצה מתחמם אך אינו נוגע בשמן ואינו נשרף.
רכיבים:
עדשים ירוקות מונבטות.
הוראות הכנה:
1. כותשים את העדשים. עדיף במכתש ועלי, אולם אפשר גם במעבד מזון.
2. יוצרים כדורים קטנים.
3. מטגנים בשמן עמוק.