אספרגוס וכרוב ניצנים בתנור
רוצים להלחם בעייפות הכרונית? אפשר גם באמצעות תזונה!
המתכון הבא לקוח מתוך הספר המצויין "עייפות כרונית – למה זה קורה לי ואיך יוצאים מזה?" המכיל תכנית מפורטת וחמישים מתכונים לשיפור רמת האנרגייה.
למתכונים נוספים עם כרוב ניצנים ו/או אספרגוס:
סלט כרוב ניצנים, אגוזי מלך ותפוחים טריים
מתכון אספרגוס וכרוב ניצנים בתנור
מצרכים ל-3-4 מנות
3 כפות שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה
1 שן שום, קצוצה
½ ק"ג כרוב ניצנים טרי או 1 כרוב לבן רגיל, קטן
½ כפית מלח ים דק
פלפל שחור טחון טרי
1 צרור גבעולי אספרגוס דקים
½ לימון
הוראות הכנה
מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית והשום.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
מנקים את כרוב הניצנים: מרחיקים עלים שהצהיבו וקוטמים את התחתית.
אם אין כרוב ניצנים, חוצים כרוב קטן, קוטמים את התחתית וחותכים ל-8-6 פלחים, כשכל פלח נשאר מחובר בבסיס.
חותכים 1 ס"מ מבסיס האספרגוס ומרחיקים, ואת השאר חותכים לפיסות של 4 ס"מ בערך.
שמים את כרובי הניצנים או פלחי הכרוב בקערה גדולה.
יוצקים עליהם כמחצית מכמות שמן השום ובוזקים מחצית מכמות המלח.
מתבלים בפלפל שחור לפי הטעם ומערבבים עד שכל הכרובים מצופים בשמן.
מסדרים את הכרובים בשכבה אחת בצד אחד של תבנית האפייה המרופדת בנייר.
אופים במשך 12-10 דקות עד שהכרובים כמעט רכים ומתחילים להשחים בקצוות. מוציאים והופכים.
בינתיים, בקערה גדולה, מערבבים את חתיכות האספרגוס עם שאר שמן השום והמלח.
מתבלים בפלפל שחור לפי הטעם.
מסדרים בשכבה אחת בצד השני של התבנית ליד כרובי הניצנים.
אופים במשך כ-7 דקות עד שחתיכות האספרגוס מתרככות.
מערבבים את הירקות יחד בתוך התבנית.
סוחטים את הלימון על הירקות ומגישים.