אנטיפסטי
מאת: איריס פלג
זמן קריאה: < 1 דקה
המצרכים
2 קישואים
1 קולורבי
1 שומר
1 סלרי שורש (300 גרם אחרי קילוף והורדת העלים)
1 סלק
1 בצל בינוני
1חציל קטן (250 גרם)
1/2 כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה
לשטוף את הירקות
לקלף ולחתוך לקוביות בעובי 1 ס"מ את הסלרי, קולרבי, בצל, סלק
להוריד לקישואים את הקצוות ולחתוך לרבעים לאורך. כל רבע לחלק לשניים לאורכו
לחתוך את החציל לטבעות בעובי 2 ס"מ. כל טבעת לחתוך לרבעים
לערבב את הירקות בקערה עם שמן זית ומעט מלח
לפרוס על תבנית נייר אפיה
לשטוח את הירקות על הנייר
לאפות בתנור בחום של 200 מעלות 40 דקות
להוציא את התבנית ולערבב את הירקות
לאפות עוד 20 דקות
כמות פחמימות
סלרי: 15 גרם
חציל: 8 גרם
סלק: 4 גרם
בצל: 10 גרם
סה"כ: 37 גרם פחמימות
בכל התבשיל 3 מנות פחמימה (שקולות ל-3 פרוסות לחם).