המדריך לבדיקות מעבדה פונקציונליות
המונח "רפואה פונקציונלית" הוטבע בשנת 1990 ע"י ד"ר ג'פרי בלאנד, פרופסור אמריקאי לביוכימיה ומרצה לרפואה. רפואה פונקציונאלית היא רפואה תפקודית מדעית, המתמקדת באבחון הגורמים למחלות ובטיפול בהם, וזאת בהתבסס על בדיקות מעבדה מתקדמות ומדויקות ביותר.
בניגוד לגישה הרווחת ברפואה הקונבנציונלית המתמקדת בעיקר בדיכוי הסימפטומים, כמו מתן כדור להורדת חום – כנגד חום, או מתן כדור להעלות סרוטונין – לטיפול בדיכאון, הרפואה הפונקציונאלית מתמקדת באבחון הגורמים האפשריים למצבים אלה, ובטיפול בהם: במרכיבים הסביבתיים, המחסורים התזונתיים, בהצטברות הרעלים, בנטיות הגנטיות, בכשלים הביוכימיים, ובמתחים רגשיים וחברתיים, אשר עלולים לגרום להתפתחות המחלות.
חברת Lab-It מובילה את תחום הרפואה הפונקציונלית בארץ ומציעה מגוון רחב של בדיקות מעבדה פונקציונליות הנותנות מענה לבעיות בריאותיות רבות. ב-Lab-It מאמינים שלכל בעיה יש סיבה ולכל סיבה יש פתרון ולכל אדם יש את היכולת לשפר את חייו אם רק תינתן לו האפשרות לבחור בכך.
בניגוד לחברות אחרות הקיימות בארץ ובעולם, העובדות עם מעבדה אחת או מספר מעבדות בודדות, ב-Lab-It עובדים עם כ- 25 מעבדות פונקציונאליות בכל רחבי העולם. לדברי ד"ר רון יפה, נטורופת ומומחה לבדיקות פונקציונליות ב-Lab-It: "אנו ממשיכים להתעדכן באופן מתמיד בחידושים הקיימים בתחום זה ובמידת הצורך מחליפים מעבדה במטרה לתת למטפלים ולמטופלים שלנו את הבדיקה הטובה ביותר הקיימת. בהרבה מקרים אם מעבדה אחת לא מספקת את כל התמונה בהקשר לבדיקה מסוימת, אנחנו נחלק את הבדיקה לכמה מעבדות כדי שאתם תקבלו את הטוב ביותר".
הבדיקות הפופולריות שאותן מציעה אקולאב
בדיקה מקיפה למערכת העיכול GI-MAP
זוהי בדיקת צואה מתקדמת לאבחון בעיות תפקודיות הקשורות למערכת העיכול, אך לא רק במערכת העיכול.
המחקרים האחרונים מראים שכמעט לכל מחלה עלול להיות גורם המגיע ממערכת העיכול. על כן בדיקה זו רלוונטית כבדיקת בסיס כמעט לכל בעיה בריאותית. למשל, נוכחות של חיידק הקלוסטרידיום במעי מקושר עם סכיזופרניה, או צמיחת יתר של חיידקי ההליקובקטור והציטרובקטור המקושרות למחלות אוטואימיוניות ועוד.
הבדיקה בודקת נוכחות של חיידקים, וירוסים, פטריות, טפילים ותולעים. כדי לקבל תמונת מצב מלאה אנו שולחים את הבדיקה לשתי מעבדות שונות, בארה"ב ובגרמניה.
בדיקת חומצות אורגניות בשתן OAT
בדיקת זו נותנת תמונה של תוצרי הפירוק של תהליכים ביוכימיים המתרחשים בגוף. בדיקה זו נותנת לנו מידע על אפשרות של צמיחת יתר של חיידקים ופטריות, על חולשה של המיטוכונדריה (בית החרושת של התא), חסרים תזונתיים, נזק חימצוני, חוסר איזון במוליכים עצביים ובעיות גנטיות.
בדיקת רגישויות למזון LRA
זוהי הבדיקה הטובה ביותר לאיתור רגישות למזון והיא מתבצעת באמצעות דם ורידי. הבדיקה יכולה לבדוק עד 388 מרכיבי מזון ו/או חומרים כימיים/תרופות/תוספי מזון.
היא בודקת את התגובתיות של הלימפוציטים (תאי הדם הלבנים) המעורבים ברגישויות מעוכבות למזון. רגישויות מעוכבות אינן אלרגיה למזון. אלו הן תגובות של מערכת החיסון כנגד מזונות מסוימים. תגובות אלו יכולות להופיע בין 3 שעות ל-3 ימים לאחר צריכת אותו מזון.
בדיקה מקיפה של בלוטת התריס
זוהי בדיקה המשלבת דגימת דם ורידי ודגימת שתן. בעיות בבלוטת התריס הן מהגורמים השכיחים ביותר למגוון רחב של בעיות בריאותיות. הבעיה היא שהבדיקות הרגילות של ה-TSH הניתנות בקופות החולים אינן מספקות. במקרים רבים, בדיקות אלו מראות שהכל בסדר, אבל המטופל מתלונן על עייפות, נשירת שיער, מעי רגיז ודיכאון.
הבדיקה של Lab-It בודקת פרמטרים נוספים ע"י שליחת הבדיקה לשלוש מעבדות שונות במקביל. כך מתקבלת תמונת מצב מדויקת.
בדיקה קרדיווסקולרית מקיפה
היום כבר די ברור שהכולסטרול הוא לא בהכרח הבעיה בכל מה שקשור לעליה בסיכון למחלות קרדיווסקולריות. פעמים רבות הבעיה קשורה לגודל, לצפיפות ולחימצון של חלקיקי הכולסטרול. כאשר חלקיקי הכוסטרול מתחמצנים הם שוקעים בדפנות של כלי הדם ועלולים לגרום לחסימה ולתהליך טרשתי. הבדיקה שלנו נעשית ע"י לקיחת דם מהוריד ובודקת, בין היתר, את כמות הכולסטרול המחומצן ((Oxidized LDL בגוף.
חוסר איזון של בלוטת הטריס