איך להכין ריבת תפוחים ללא תוספת סוכר?
הסוד הוא שימוש ברכז תפוחים טבעי (אפשר לרכוש בכל סופרמרקט או בית טבע) והתוצאה טעימה כמו ריבה רגילה, בלי ממתיקים מלאכותיים בסגנון הריבות של סן דלפור.
הריבה, שעשויה מפרי בלבד, בריאה יותר מריבה שעשויה מסוכר, כי לרכז התפוחים הטבעי יש ערכים תזונתיים רבים כמו למשל תכולת פקטין וסיבים תזונתיים.
בונוס נוסף: הריבה מוכנה תוך שעה.
רכז התפוחים הטבעי עשוי ממיץ תפוחים מרוכז מאוד, בדומה לתרכיז פטל (מוזגים מעט לכוס וממלאים במים כדי לקבל מיץ תפוחים), רק שהוא עשוי מתפוחים בלבד.
הוא נמכר בפחית שימורים גדולה או בקבוקים. אפשר לרכוש אותו בכל הסופרמרקטים או בתי הטבע.
המתכון, כפי שתקראו בהמשך, קל ופשוט!
למתכוני תפוחים נוספים:
עוגת תפוחים פשוטה, קלה ומהירה לחג
מתכון ריבת תפוחים מ-100% פרי ללא תוספת סוכר
מצרכים:
1 ק"ג תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
2.5 כוסות רכז תפוחים טבעי
קינמון – אם רוצים
הוראות הכנה:
מבשלים בסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה (רתיחה עדינה) תוך כדי ערבוב. חשוב לערבב כל הזמן כדי שהריבה לא תשרף!
מוסיפים מים במידת הצורך עד לקבלת מרקם של ריבה (בערך שעה).
התוצאה היא ק"ג שלם של ריבה (4 צנצנות בינוניות).
רצוי למזוג את הריבה החמה לצנצנות וכך אין צורך לעקר אותן.
הריבה נשמרת במקרר כמה חודשים כל עוד מקפידים להכניס אליה רק כלים נקיים.
אפשר לארוז בצנצנות יפות ולחלק כמתנת חג.