איך לבשל דוחן, כוסמת וקינואה?
מאת: שירלי יוסף
- מרצה לבריאות טבעית ורפואת הרמב"ם
החלטתם לנסות להחליף את האורז או הפתיתים באחד מהמזונות הבריאים הללו?
הנה הוראות ההכנה הפשוטות:
בישול קינואה
מוסיפים לסיר 2 כוסות קינואה, כפית מלח הימלאיה ו-4 כוסות מים רותחים.
מבשלים כרבע שעה.
בישול כוסמת ירוקה
מוסיפים לסיר 2 כוסות כוסמת, כפית מלח הימלאיה ו-3 כוסות מים.
מבשלים כ-12-15 דקות.
בישול דוחן
מוסיפים לסיר 2 כוסות דוחן, כפית מלח הימלאיה ו-4 כוסות מים.
מבשלים כ-25 דקות.
לקריאה על יתרונות הכוסמת, הדוחן והקינואה:
קינואה – 12 סיבות מעולות לאכול אותה
כוסמת – נטולת גלוטן ועושה קסמים
מתכון מדוחן / כוסמת / קינואה ב-10 דקות
מצרכים:
כף שמן זית
בצל קצוץ
שום
חבילת פטריות
גמבה
כוסמת / דוחן / קינואה שבישלתם
ירק קצוץ (למשל פטרוזיליה או כוסברה)
3 אופציות תיבול לבחירתכם:
- כורכום, מלח הימלאיה, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכמון
- קארי הודי, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט
- סויה, ג'ינג'ר, סילאן, כורכום ופלפל שחור
הוראות הכנה:
מחממים במחבת כף שמן זית ומוסיפים את הבצל, השום, הפטריות והגמבה.
מוסיפים את הכוסמת / דוחן / קינואה שבישלתם.
מתבלים לפי אופציית התיבול המועדפת עליכם, ולבסוף מוסיפים מלמעלה את הירק שקצצתם.
צרו קשר עם שירלי יוסף