SmartKish_Fly
Jeliat_Fly

איך לא לחלות בסוכרת?

מאת: - מרכז גלאנט לטיפול בסוכרת
דיאטנית קלינית ורופאה מומחית משתפות אתכם בטיפים הכי טובים שלהן למניעה ולטיפול בסוכרת

איך לא לחלות בסוכרת? צילום: pexels

SmartKish_In

לכבוד יום הסוכרת הבינלאומי – ראיון מיוחד עם ד"ר לוסיאנה פרונסקי – רופאה המתמחה בסוכרת, מטבוליזם ורפואה פונקציונלית ועם מיכל חבושה – דיאטנית קלינית ממרכז גלאנט לטיפול בסוכרת.

מה זו סוכרת ואיך מונעים או מטפלים בה?

בפשטות, סוכרת = אי-סבילות לסוכר. כאשר מפחיתים משמעותית את החשיפה של הגוף לרכיב אליו קיימת אי הסבילות, הסוכרת נעלמת.

חשוב להדגיש שלא מדובר רק על סוכר השולחן הפשוט שמשמש להמתקה של מזונות.

סוכר כולל בהגדרה מגוון מקורות. למשל: הסוכר שקיים באופן טבעי בפירות (פרוקטוז) או סוכר החלב (לקטוז), בדבש, במייפל ועוד.

כמו כן, מירב הפחמימות מתפרקות במערכת העיכול שלנו ליחידות הבסיס שלהן, שהן בעצם סוכרים.

לכן, הטיפול המתאים ביותר למניעת סוכרת הוא באמצעות תזונה קטוגנית שהיא תזונה דלה מאוד בסוכרים, מכל הסוגים.

אוקיי. אבל איך אפשר לחיות בלי סוכר?

אפשר לחיות בלי סוכר. הגוף יודע לייצר את הסוכר שהוא צריך במידה הדרושה לו.

חשוב להדגיש שגם בדיאטה קטוגנית לא מדובר על הימנעות מוחלטת מפחמימה, כיוון שפחמימות קיימות כמעט בכל רכיבי המזון שאנחנו צורכים.

אנחנו מנסים לבחור מקורות דלים בפחמימות כדי להגיע להפחתה משמעותית.

מלבד סוכר, האם יש עוד מאכלים שיש להימנע מהם?

בהחלט!!!

מומלץ להימנע משמנים צמחיים כגון: שמן חמניות, תירס, סויה וקנולה.

שמנים אלו מזיקים לבריאות.

הם יוצרים נזק חמצוני ובין היתר גם מעודדים יצירת כבד שומני.

האם יש מאכלים מסוימים ששילובם בתפריט חיוני למניעת סוכרת?

בתפריט חייב שיהיה אוכל אמיתי. מה זה אומר?

חלבונים מן החי: בשר, עוף, ביצים, דגים וכד' ושומנים בריאים כגון אבוקדו, שמן זית, שומן מן החי ושומן מדגים כגון אומגה 3.

אבוקדו - שומן בריא עבורנו. צילום: unsplash

אבוקדו – שומן בריא עבורנו. צילום: unsplash

האם כולם צריכים לאמץ תזונה למניעת סוכרת, או שיש כאלה שלא מועדים כלל לפתח אותה?

מחלת הסוכרת מושפעת גם מגנטיקה, אך לרכיב הסביבתי השפעה מכרעת.

כל מי שמכביד על גופו בצריכה גבוהה של פחמימות ושמנים צמחיים, ואינו שומר על אורח חיים בריא, עלול לפתח סוכרת.

קיימות דוגמאות רבות של אוכלוסיות שלמות בהן מחלת הסוכרת היתה נדירה ביותר, עד שמסיבה כלשהי, למשל חשיפה לתזונה המערבית, הרגלי התזונה השתנו לרעה ואחוז החולים עלה באופן דרסטי.

סוכרת היא מחלה שהופכת נפוצה יותר ויותר בקרב אוכלוסיית העולם. הנטייה של האנושות היא בכיוון השמנת יתר וסוכרת, בעקבות תזונה לקויה.

לכן, ההמלצה נכונה עבור כולם, לאכול מזון שהגוף מזהה כמזון מותאם ביולוגית לצרכים שלנו כבני אדם.

מה עושים עם אתגרי היום-יום? כשמוזמנים לאירוע או בנסיעה לחו"ל לדוגמא?

יציאה משגרה מקשה תמיד על שמירה של תזונה מאוזנת ומוקפדת, גם אם לא מדובר בתזונה דלת פחמימות דווקא.

עם זאת, תזונה דלת פחמימות כוללת מגוון רחב של מזונות אותם ניתן למצוא כמעט בכל מסעדה. כל מה שנדרש הוא לבחור את המנות המתאימות מהתפריט.

ידוע שמניעה מתחילה כבר בילדות. מה אנחנו כהורים יכולים לעשות כבר עכשיו כדי למנוע מהילדים שלנו לפתח סוכרת?

הכי חשוב, זה להימנע מהגישה שסוכר הוא פרס, או להשתמש בממתקים כנחמה על דברים קשים או עצובים שקורים לילדים שלנו.

זה אכן אתגר.

יש לעודד אכילה בריאה, ולתת דוגמא אישית.

בנוסף, הימנעו מלהכניס הביתה שתייה מתוקה מכל סוג.

חשיפה לשתייה מתוקה מגיל צעיר עלולה להפוך להרגל וליצור תלות.

נסו לעודד שתייה של מים בלבד.

הרגילו את הילדים לשתות מים. צילום: pexels

הרגילו את הילדים לשתות מים. צילום: pexels

איזה לחם מתאים לחולי סוכרת וטרום סוכרתיים?

קיימים היום בשוק מגוון לחמים דלי פחמימה שמבוססים על קמח שקדים או פשתן, וכמובן שאפשר גם להכין לבד בבית.

חשוב לשים לב שלא מדובר על לחמים שיש בהם תוספת של מעט פשתן או קמח שקדים, אלא לחמים שמבוססים על מרכיבים אלו.

לחמים שמסומנים כמתאימים לחולי סכרת, רק מכיוון שאין בהם תוספת של סוכר, לא מספיקים בשביל לקבל אפקט משמעותי של שיפור בערכי הסוכר.

חשוב להדגיש שבכל מקרה לא נרצה שהתזונה תתבסס על לחם, גם אם הוא דל פחמימה.

מה העצה הכי טובה שאתן יכולות לתת למי שמגלה עכשיו שיש  לו סוכרת?

דבר ראשון – לא להיבהל. יש פתרון, והוא ממש בהישג יד.

מדובר בתהליך מאתגר שדורש בראש ובראשונה ללמוד אילו שינויים מתאימים יש לבצע בהרגלי התזונה.

לא קל לערוך שינויים בהרגלים שנשמרו לאורך שנים, ולכן מומלץ להיעזר בצוות מקצועי שכולל רופאים, תזונאיות, אחיות, ואף ליווי רגשי .

בעזרת השינויים המתאימים ניתן לחזור לערכים תקינים לחלוטין.

ד"ר לוסיאנה פרונסקי והדיאטנית מיכל חבושה ממרכז גלאנט

ד"ר לוסיאנה פרונסקי והדיאטנית מיכל חבושה ממרכז גלאנט

למאמרים נוספים בנושא:

אודות הדיאטה הקטוגנית – דלה בפחמימות ועשירה בשומנים

למי כדאי לנסות תזונה קטוגנית?

התזונה למניעת תנגודת לאינסולין

"איך לא לחלות?" – הזמנה להרצאה חשובה לבריאותכם

ההרצאה תתקיים ביום שישי ה-19.11 בהשתתפות:

ד"ר מריאלה גלאנט, אנדוקרינולוגית, מומחית לטיפול בסוכרת והשמנה, המייסדת והבעלים של מרכז גלאנט לטיפול בסוכרת.

ד"ר סלבה ברגר – מומחה למטבוליזם, מרכז גלאנט לטיפול בסוכרת

ד"ר דוד דביר – מומחה ברפואת משפחה ובמנהל רפואי. ראש אגף רפואה ראשונית בקופת חולים מאוחדת ובמרכז גלאנט לטיפול בסוכרת.

ד"ר דן קרת – רופא וד"ר לנטורופתיה

לפרטים והרשמה: כנס אוכלים בריא 12

צרו קשר עם מרכז גלאנט לטיפול בסוכרת



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו