אומגה 3 ממרווה מרושתת
לאחרונה חזר לישראל טרנד ששטף את המדינה במשך מספר שנים. אומגה 3 צמחית שמגיעה ממרווה מרושתת. המוצר מוגן פטנט ומגיע בצורה של כמוסות או שמן מרווה מרושתת.
מאחורי המוצר עומד פיתוח ישראלי של המכון הוולקני. המבטיח יציבות של השמן לאורך זמן, והרכב נכון של חומרים פעילים. המוצר כבר נבדק ע"י אנשי מקצוע כדוגמת ד"ר גיל שחר שכתב אודותיו רבות, ד"ר ראול רודריגז ורבים אחרים.
אומגה 3 ככלל הפכה מזמן לשם נרדף לבריאות. מכון הלב האמריקאי ממליץ אליה לכל אדם בריא כחולה, משרדי הבריאות הבינלאומיים ממליצים על נטילתה, ומספר הרופאים הממליצים למטופליהם על צריכת אומגה 3 הולך ועולה.
הלכנו לדרוש בנושא ובדקנו למה ואם בכלל אנו צריכים אומגה 3?
ראיינו את ד"ר ראול רודריגז ושאלנו לעצתו:
שאלה: ד"ר רודריגז, למה אנו צריכים אומגה 3?
תשובה: תזונתו של האדם אמורה להכיל כמעט אותה כמות של חומצות שומן מסוג אומגה 3 ומסוג אומגה 6. היחס הבריא והנכון הינו 1:2 לטובת האומגה 6. כיום בעולם המודרני, איננו צורכים כמעט אומגה 3, דגים מבושלים, מטוגנים, ואפויים מאבדים את רוב תכולת חומצות השומן מסוג אומגה 3 היות והיא איננה יציבה בחום. איננו אוכלים כמות רבה של אצות או דגים חיים – אם בכלל, ומאידך כמעט בכל דבר שנכניס לפה יש אומגה 6, כך שהיחס כיום הוא בין 1:20 עד 1:40, מצב מאוד לא בריא.
שאלה: ומה קורה כשהיחס מופר, כפי שתיארת?
תשובה: למעשה חלק בלתי מבוטל ממחלות העולם המערבי, קשורות בין היתר במצב שתיארתי: מחלות לב וכלי דם, התפתחות מחלות קוגניטיביות, בעיות קשב וריכוז, תהליכי דלקת שבאים לידי ביטוי בטרשת עורקים, דלקות מפרקים, מחלות עור דלקתיות, כאבי מחזור קיצוניים, סבל רב בגיל המנופאוזה ועוד מחלות רבות שאיתם אנו מתמודדים בעולם המערבי בעיקר.
שאלה: הבנתי שרובנו צריכים לצרוך אומגה 3, נשאלת השאלה מאיזה סוג, דגים, מרווה מרושתת, צ'יאה, פשתן?
תשובה: כלל במשך שנים המלצתי על אומגה 3 מדגים, אני בדר"כ עובד עם מוצר ממקור נורווגי מרוכז מאוד שאכן הראה יעילות. החומרים הפעילים ידועים EPA ,DHA עליהם נעשו רוב המחקרים ולכן זאת בחירתי השמרנית במשך שנים.
יחד עם זאת אי אפשר להתעלם מן העובדה המבורכת בעיני שיותר ויותר אנשים עושים את המעבר לצמחונות ואף לטבעונות – אנשים אלו מחפשים אלטרנטיבה לאומגה 3 מדגים, יתרה מכך אנשים רבים נגעלים מהטעם, סובלים מריפלוקס של השמן וטעם דגים לא נעים בפה או חוששים מזיהום הים במתכות כבדות – ואכן יש בזה משהו. אין אמת בקביעה כי אומגה 3 מדגים איננה מכילה בכלל מתכות כבדות, דיוקסינים ועוד, האמירה הנכונה היא כי רוב המוצרים עומדים בתקנים שרמות החומרים הללו איננה מגיע לרף שהציבו.
לכן עולה הצורך אצל רבים משוחרי הבריאות במוצר המכיל אומגה 3 נקי בצורה מוחלטת מחומרים אלו שמקורו מהצומח. אגב ילדים שנגעלים מהטעם הם צרכני יעד חשובים של שמן אומגה 3 צמחית שהוא די נטרלי בטעמו.
שאלה: ואם אני מעוניין/ת לצרוך אומגה 3 ממקור צמחי – מה עדיף עם בכלל?
תשובה: כאן התשובה היא ברורה ואני חייב לעשות סדר!
שמן פשתן, שמן צ'יאה (מרווה היספנית) ואפילו שמן המפ – מתחמצנים מהר מאוד. כשהשמנים הללו מחומצנים ואנו נוטלים אותם, הנזק הינו רב עשרות מונים מהתועלת , לכן לראות עייני איני ממליץ לצרוך את השמנים הללו.
להבדיל, שמן מרווה מרושתת המכיל 50% אומגה 3– וכנראה בזכות המרכיבים הרבים שבו כדוגמת sclareol הייחודי למרווה המרושתת וידוע כחומר אנטי מיקרוביאלי ואפילו אנטי סרטני – המונע התפתחות עובש, פיטוסטרולים, קיו 10 ופיטוכימיקלים רבים אחרים – עושים את השינוי. השמן יציב והרכבו נשמר לאורך זמן. נחשפתי לאנליזות של חומרים פעילים שהרשימו אותי בעיקר ברמת יציבות החומר ונקיונו.
את הכמוסות והשמן ניתן להשיג בבתי הטבע המובילים וברשת האינטרנט, למידע נוסף
https://www.naturesage.co.il/