אוזני המן פופאי
מאת: ארז קומרובסקי ל"סוגת"
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים להכנת 20 אוזני המן:
לבצק:
500 גרם קמח קסם – קמח שמרים "סוגת"
כף וחצי סוכר לבן "סוגת"
1/2 כף מלח
2 כפות שמן זית
275-300 מ"ל מים
למלית:
500 גרם תרד רגיל או טורקי, שטוף ומיובש
1/2 כפית מלח ים גס
200 גרם גבינת עזים טרייה (למשל פטה עזים), מפוררת
3 שיני שום, קצוצות דק
פלפל לבן גרוס גס
ההכנה
-
ראשית נכין את הבצק:
1. נעביר לקערה את החומרים לבצק ונלוש כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה. במידה והבצק דביק, ניתן להוסיף קצת קמח. נכסה בניילון ונשאיר להתפחה.
- 2. לאחר כחצי שעה, נלוש את הבצק שוב ונשאיר להתפחה חצי שעה נוספת.
- 3. נחלק את הבצק הבצק ל-20 כדורים שווים, נניח על משטח מקומח, נכסה בניילון ונתפיח עוד 10-15 דקות.
-
בזמן זה נכין את המלית:
- 1. נעביר את התרד לקערה ונפזר מעליו מלח גס.
- 2. נעסה את התרד בידיים על מנת שיפריש נוזלים. נסחוט היטב ונקצוץ.
- 3. נערבב בקערה את התרד עם הגבינה, שום כתוש ופלפל לבן, לקבלת מלית אחידה.
- 4. נרדד את כדורי הבצק באמצעות מערוך לעיגול בקוטר כ-12 ס"מ.
- 5. נניח במרכז העיגול כף גדושה של מלית ונבריש את השוליים במעט מים.
- 6. נסגור לצורת אוזן המן.
האפייה:
- 1. נסדר את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפוח עוד 15-30 דקות.
- 2. נכניס אבן אפייה / תבנית מתכת לשליש התחתון של התנור ונחמם ל-240 מעלות.
- 3. נבריש את אוזני ההמן בשמן זית ונעביר עם נייר האפייה לאבן או לתבנית החמה שבתנור.
- 4. נאפה 10-15 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבות.
- *
-
עוד אוזני המן בריאות:
- אוזני המן – הגרסה הבריאה
- אוזני המן מקמח כוסמין
- גרסה טבעונית לאוזני המן