Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

אהבה עצמית מתחילה... במטבח?

מאת: גת וייס עבודי, עורכת EatWell - פורטל תזונה בריאה
זמן קריאה: 3 דקות
רגע לפני שהיא מלמדת אותנו איך להתאהב בעצמנו מחדש, רצינו לדעת מה קורה במטבח של ארנינה קשתן. מה אוכלת מי שמלמדת אלפי אנשים להקשיב ללב שלהם? ומה קורה כשהלב לוחש "גלידה" והראש אומר "סלט"? הצצנו לה לצלחת

טעים להכיר את "המיילדת הרוחנית" - ארנינה קשתן. צילום: אילנית תורג'מן

Bari15_In

אם עוד לא יצא לכם להכיר את ארנינה קשתן, אז הנה הזדמנות מושלמת!

ארנינה קשתן, "מיילדת רוחנית", מגיעה לכנס אוכלים בריא 15 להעביר סדנה שתעיר מחדש את הניצוץ בינכם לבין… עצמכם!

כבר עשרות שנים שארנינה מלווה ומכשירה אנשים בארץ ובעולם במסע לשינוי תודעתי, בעזרת תקשורת מקרבת והשיטה הייחודית שפיתחה – "המצפן".

כשהיא לא עסוקה בלעזור לאחרים למצוא את דרכם, היא משוררת, יוצרת מוזיקה, וגם כתבה את הספר המרגש – "להתאהב בעצמי מחדש".

אז החלטנו לנצל את ההזדמנות ולהציץ לצלחת של מי שיודעת כל כך הרבה על אהבה עצמית.

מה היא אוכלת? האם היא מקשיבה לתשוקות שלה או מקפידה על תזונה בריאה? בואו לגלות…

לאורחים קודמים במדור:

ד"ר דינה אייזן – הרופאה האופטימית

מאמנת התזונה ההורמונלית – מירית ברודט

ליטל סימון – מטפלת באיורוודה

התשובות של ארנינה קשתן

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

לחם עם חמאה (בדגש על החמאה). טוב, גם גלידה…

אבל את שניהם כמעט לא אוכלת (בגלל הבריאות).

משהו שכן בריא? ירקות אפויים בתנור.

ירקות אפויים בתנור - האהבה הבריאה של ארנינה. צילום: unsplash

ירקות אפויים בתנור – האהבה הבריאה של ארנינה. צילום: unsplash

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

סלט ירוק (בלי בצל חי בשבילי), טחינה (גולמית), חביתיות או לביבות ירקות כלשהן, ואם לא – אז ביצי עין, לחם בריא, חמאה וממרחים מענגים, קפה הפוך (נטול) ואם יש קינוח לא הרסני – נהדר.

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

מכיוון שאני מנסה לשמור על צום לסירוגין של 8-16, אני אוכלת את ארוחת הבוקר לא לפני 10 בבוקר.

בארוחה אגוזי מלך + מעט שקדים (שאני קולה בתנור במשך יומיים, אחרי השריה במי-מלח למשך יומיים… טעים להפליא!), אפרסק ו/או תפוח ו/או פפאיה חתוכים.

לפעמים דייסת קוואקר (על בסיס מים) ובתוכה מבשלת גם גוג'י ברי, וכל זה לרוב על מצע של כל מיני אבקות צמחיות מעורבבות במעט חלב שקדים ומלח.

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

מיתוס שאני מסכימה איתו – לא לאכול לפני השינה.

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

חציל מטוגן היה (ועודנו…) אחד האהובים עליי.

אימי היתה מכינה – ואני הייתי בולעת.

כיום גופי לא מסכים למשפחת הסולניים, אז רק מרחוק.

חציל - אוהבת, אך לא מתקרבת. צילום: pexels

חציל – אוהבת, אך לא מתקרבת. צילום: pexels

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

חרקים.

למיטב הבנתי, הם נכנסים עכשיו כ"אופנה" מוכתבת מלמעלה.

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

קודם כל – תרמוס עם מים (חמים כמובן) + לימון + ג'ינג'ר + כמה טיפות סטיוויה.

בנוסף – אגוזים, קצת פירות, סלט ירוק עם לימון, שמן זית ומלח, ביצים קשות (רכות) או קינואה.

מה החטא האהוב עליך?

טירמיסו ו… טירמיסו, כבר אמרתי?

החטא המושלם - טירמיסו. צילום: pexels

החטא המושלם – טירמיסו. צילום: pexels

במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?

חושבת שזה תלוי-מקרה.

אישית, לרוב אעדיף נטורופת/ית – עם ניסיון קליני, חחח.

מה דעתך על המשפט "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"

שכמו הרבה משפטים, יש בו גם אמת, ושכמו בהרבה משפטים, האמת הזאת חלקית…

אני חושבת שבהינתן המורכבות האנושית מצד אחד, והמזון המתועש ודל-הההזנה של  ימינו מצד שני, להעמיד את הבנת הקשיים האישיים על רעיון חד-צדדי, ללא היכרות עם האדם עצמו, לרוב יעשה עוול לבעל/ת הדבר.

אני באמת לא מאמינה שיש רק השפעות נפשיות-משפחתיות וכו' על בריאותנו הפיזית, ולהיפך.

מה המתכון המנצח שלך?

לא בשלנית, סורי.

אני מאוהבת בטחינה.

אז אם לא רוצים אותה גולמית (יאמי!) – הוסיפו לימון, מלח, שום ("כמה שתופס"), לא הרבה מים – ויוצאת נפלאה.

מה מחכה לכם בסדנה לאהבה עצמית של ארנינה?

ארנינה מספרת:

אז אם גם אתם רוצים לטעום מהחוכמה והאור שארנינה מביאה איתה, אתם מוזמנים להצטרף לסדנה המיוחדת שלה בכנס אוכלים בריא 15: "להתאהב בעצמי מחדש".

אל תפספסו את ההזדמנות הנדירה הזו!

הסדנה תתקיים ביום שישי ה-29.11.24 בשעה 11:30 בתיאטרון גבעתיים.

פרטים והרשמה באתר כנס אוכלים בריא 15.

מספר המקומות מוגבל ל-25 משתתפים בלבד. כל הקודם זוכה.

הנחה מיוחדת לגולשי EatWell בהקלדת קוד קופון: 1313

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו