ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

תבשיל דוחן עם גזר, היזיקי ושורש דייקון

מאת: זהר צמח וילסון

תבשיל דוחן עם גזר, היזיקי ושורש דייקון

 

זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול: 45 דקות
6 מנות

 

המצרכים הדרושים:
2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים
2 כפות שמן זית
2 גזרים מגוררים
שורש דייקון – חתיכה בגודל של כ-7 ס"מ, חתוכה לפרוסות דקות
1 כוס דוחן
1/4 כוס אצת היזיקי (לאחר השרייה של 10 דקות במים), מסוננת
6 כוסות מים
מלח שומשום (גומסיו), לקישוט

 

אופן ההכנה:
מאדים את הבצל הירוק ב-1 כף שמן זית
מוסיפים את הדייקון החתוך, הדוחן וההיזיקי ומאדים במשך כ-3 דקות.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-30 דקות.
מערבבים ומניחים בצד, בסיר מכוסה, במשך 5 דקות.
מוסיפים את שארית שמן הזית, מפזרים מלח שומשום ומגישים.

 

המתכון לקוח מתוך הספר "תזונה אינטגרטיבית", שיצא בימים אלה לאור בהוצאת פוקוס

 

לאתר של זהר

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית

השאירו תגובה: