שקשוקת סלקים, גבינת עיזים ופקאנים
מאת: אודי ואושר
זמן קריאה: < 1 דקה
המתכון מספיק ל-4 מנות
מצרכים:
לרוטב
- 2 כפות שמן זית + 1 כף חמאה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 3 כפות עלי טימין טרי
- כף וחצי דבש
- 3 כפות חומץ תפוחים (או חומץ יין לבן)
- 5 סלקים מבושלים (אפשר לקנות מוכנים בוואקום) חתוכים לקוביות
- 250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול 10% שומן
- כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס
לסיום השקשוקה
- 6 ביצים מופרדות ל3 חלבונים ו6 חלמונים (לא חובה, אפשר להכניס ביצים שלמות)
- 100 גרם גבינת עיזים חתוכה לקוביות
- 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
- בסיר רחב או מחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד שמשחים קלות. מוסיפים 3 כפות מים וממשיכים לבשל את הבצל מספר דקות עד ריכוך.
- מוסיפים כף חמאה, שום וטימין וממשיכים בטיגון עוד כדקה.
- מוסיפים את הדבש, חומץ התפוחים והסלקים ומבשלים/מטגנים 2-3 דקות.
- מוסיפים את השמנת למחבת. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- שופכים את החלבונים פנימה (אם משתמשים בביצים שלמות פשוט שוברים אותן פנימה) ומבשלים 2 דקות.
- מניחים את החלמונים ובין לבין מניחים קוביות גבינת עיזים. מבשלים עוד כ-3 דקות עד שהחלבונים מתייצבים והחלמונים עדיין רכים.
- מפזרים פקאנים ופטרוזיליה ומגישים.