שקשוקה טוניסאית אביבית
מתכון ל-6 סועדים
המרכיבים
1 בצל בינוני פרוס לרצועות
4 שיני שום קצוצות
3 עגבניות חתוכות לקוביות
1 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
6-8 פרחי כרובית
1 כוס גזר גמדי
1 כוס אפונת גינה
1 כוס פולים ירוקים
1 כף אריסה
1 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות שמיר קצוץ
3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית אריסה
אופן ההכנה
• מחממים את השמן במחבת עמוקה עם מכסה.
• מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים קלות. מוספים את העגבניות ומערבבים.
• מוסיפים את הפלפלים, הכרובית, הפולים, הגזר והאפונה.
• מפזרים על התערובת את הכוסברה, השמיר, האריסה, המלח והפפריקה, מערבבים קלות ומכסים.
• מבשלים כחצי עד 3/4 שעה (במידת הצורך ניתן להוסיף 1/2 כוס מים).
• בסוף הבישול מוסיפים ביצים כמספר הסועדים, מתבלים את החלמונים במלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים כ 5-8 דקות נוספות.
ענת גרינברג, נטורופתית והרבליסטית קלינית