Bari15_Fly
Bari15_Fly

מי זה דוקטור קוקוס

מאת: אגס-שיווק מוצרי טבע
זמן קריאה: 3 דקות
כבר אין עוררין על כך ששמן הקוקוס הוא השמן הנעלה ביותר והבריא ביותר לבישול. עכשיו יש לנו על המדפים מתמודד נוסף – שמן קוקוס אורגני בתולי שמגיע מהפיליפינים, של חברת "אגס-שיווק מוצרי טבע". כתבה פרסומית

(123RF) שמן קוקוס אורגני

Bari15_In

שמן קוקוס שונה משמנים אחרים מכיוון שהוא מקדם בריאות טובה יותר. שמן קוקוס מעניק לגוף הגנה מפני חיידקים וירוסים וטפילים.

השמן גם עוזר לפעילות טובה יותר של בלוטת התריס, לחילוף חומרים יעיל, מעניק אנרגיה, מעניק תחושת שובע לשעות רבות ומפחית את התיאבון ע"י חיזוק פעילות בלוטת יותרת המח (ההיפופיזה).

שמן קוקוס עמיד יותר בחימום ומתחמצן פחות משמנים אחרים ולכן טוב לבישול, טיגון ואפיה.

לשמן קוקוס יש מוניטין ארוך ומכובד מאוד בתרבויות רבות בכל העולם, לא רק כמזון בעל ערך, אלא גם כבעל יכולות ריפוי.

מיהו דוקטור קוקוס?

מומחה לבריאות אמריקאי נדהם לגלות שיותר מ-80 מליון בני אדם, אשר חיים בגן עדן של קוקוס שנמצא על 300 מליון עצים, עדיין לא הפיקו תועלת מלאה מהשמן התזונתי הכי בריא על פני כדור הארץ – שמן הקוקוס.

כדי לפקוח את עיניהם של אנשים רבים, כולל תזונאים, ואנשי רפואה בארה"ב שהינם סקפטיים לגבי העובדה המדעית ששפע התכונות המיוחדות האנטי-מיקרוביות של שמן הקוקוס הופך אותו לנעלה על השמנים האחרים, החליט הרופא הנטורופת, ברוס פייף, לכנות עצמו ד"ר קוקוס.

כשפייף, נטורופת ידוע מקולוראדו ספרינג, למד לראשונה, שבבתי חולים משתמשים בשמן הקוקוס בפורמולות כדי להאכיל חולים קשים וכן כי הוא רכיב עיקרי בפורמולות הזנה לתינוקות, הוא החל לגלות עניין.

ככל שחקר יותר את השמן המושמץ בתזונה האמריקנית, הוא גילה יותר על שפע המידע על שמירת הבריאות, אשר נדחק מכתבי העת המדעיים עם תחילת המאה.

הוא העלה את המידע בספרו: "ניסי הריפוי של שמן הקוקוס", שיצר גלים בסצנה הנטורופתית.

לפני 20 שנה, כשהתגלית של כוחות הריפוי המדהימים של שמן הקוקוס החלה לצבור תאוצה, החל הפרמקולוג הפיליפיני, דר קונרדו דייריט, לנסות את שמן הקוקוס על נשאי HIV. זה היה המחקר הקליני הראשון שאישש את האנקדוטות שדיווחו על תכונות האנטי HIV (נגיף האיידס) של שמן הקוקוס.

המחקר הסעיר את עולם המדע בשל אפשרויות המניעה הטמונות בו אך הוא הוסתר מעיני הציבור כתוצאה ממלחמת השמנים שמומנו ע"י עסקים גדולים, עד שהגיע פייף.

הממצאים של דייריט עודדו אותו לבחון את התכונות העוצמתיות האנטי-ויראליות של השמן גם על וירוס ה-SARS שגורם לבעיות נשימה חמורות.

עוזר לריפוי ומונע מחלות

שני המומחים מתאחדים באמירתם לשוחרי הבריאות ולאנשי הרפואה שאם שמן הקוקוס מגן מפני וירוסים קטלניים, הוא יכול להגן ביעילות גם נגד מחלות לב ומחלות זיהומיות.

ממחקריו וניסיונו הנטורופתי, פייף היה עד ליכולותיו של שמן הקוקוס להסיר פצעי עור בעלי זיקה למחלת הסרטן, להאיץ החלמה ממחלת השפעת, לעצור זיהומים בשלפוחית השתן, להגן מפני אולקוס, זיהומי ריאות,  הרפס ושאר מחלות.

דייריט טוען שהשמן טוב יותר מאנטיביוטיקה, שפועלת רק נגד הבקטריה. השמן הפלאי משמיד גם את הבקטריה וגם את הוירוסים.

התוכן האנטי-מיקרובי של השמן שידוע כמונולאורין זהה לחומר שיש בחלב אם המגן על תינוקות מפני מחלות זיהומיות, כשהמערכת החיסונית שלהם עדיין אינה בשלה.

מנמיך כולסטרול

בסימפוזיון שנערך לאחרונה, פייף ציטט נתונים מדעיים  כדי לחשוף את הקשר למחלות לב הנגרמות משומן רווי. למעשה, הוא טוען, ששמן הקוקוס הוא אחד משני שמנים תזונתיים בלעדיים שמצמצמים את צמיגיות הדם המובילה למחלות לב. (השמן השני הוא אומגה 3).

מחקריו של פייף חושפים ששמן קוקוס רווי המופק מהצמח אינו מעלה את הכולסטרול בדם. הוא למעשה עוזר להנמיך את רמות הכולסטרול בדם עקב יכולתו להמריץ חילוף חומרים, מטבוליזם, שמקדם גם ירידה במשקל.

בנוסף השמן מקל על אקזמות ושאר פגעי עור

כספק לחות, הוא מונע הזדקנות מוקדמת וקמטים, מגן מפני סרטן העור בעוד הוא משאיר את העור רך וחלק. בנוסף הוא גם יכול לשמש לטיפול בשיער.
רופאים רושמים 3-4 כפות של שמן קוקוס ליום שניתן לקחת ישירות, ברוטב לסלט או מעורבב במשקה פרי.

השמן המרוכז שווה ערך ללקיחת חצי אגוז של בשר קוקוס מרוסק או כוס של חלב קוקוס.

נטילת מנה גדולה יותר של שמן קוקוס עשויה לעזור בניקוי הרעלים מהגוף.

בטוח לבישול

השמן שממוצה מחלב הקוקוס העובר תהליך חימום במטבח הביתי כבר אינו בתולי אך עדיין טוב יותר מהשמן לבישול.

המידע הכי חשוב של פייף הוא השימוש הבלעדי של שמן הקוקוס לבישול כי זה השמן היחיד שלא הופך למבאיש בחמצון ובחום אפילו בבישול של עד 67 מעלות צלסיוס.

בניגוד לשומנים מבושלים כגון חמאה, מרגרינה, שמני קנולה תירס וסויה, רק שמן הקוקוס אינו מייצר חומצות שומני טרנס מסוכנים המרעילים את גופינו.
עם ההתעניינות הגוברת בשמן הקוקוס, פייף, שראה את בריאותם של הפיליפינים, שהיו הראשונים ביצוא השמן, החל להאיץ ביצרנים מקומיים לפתח טכניקות מיצוי קרות כדי לעמוד באתגר של אוכל בריא במאה ה-21.

מתכון לעוגת גרנולה עם שמן קוקוס של אגס

מצרכים:

2 כוסות שיבולת שועל דק
1 כוס קמח מלא
1 כוס סוכר חום
3 ביצים
חצי כוס שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה של אגס
1 כוס תערובת שקדים, חמוציות, צימוקים, אגוזי מלך

אופן ההכנה:

לערבב את כל המצרכים, לשטח בתבנית.
לפזר מעל שומשום ולאפות 20 דקות בחום של 170 מעלות.
להוציא מהתנור בזהירות, לחתוך לריבועים ולהכניס בחזרה לתנור לעוד 7-10 דקות.

בתיאבון!

ניתן להשיג בניצת הדובדבן ובחנויות הטבע המובחרות.
כמו כן ניתן להשיג גם באגס, שיווק מוצרי טבע בע"מ
03-9313333 
https://www.agass.net/

מוצר זה אינו תרופה ולא נועד להחליף טיפול רפואי. נשים הרות ומניקות, אנשים הנוטלים תרופות מרשם- יש להיוועץ ברופא.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. שרה חמו

    שמן קוקוס הוא הרווי ביותר בין השמנים וכנראה גם חימור לא יכול לעשות אותו יותר גרוע.
    משווקי הקוקוס הצליחו לעבוד על כולם.

  2. אורנה

    כוס שמן בעוגה ? יודעים כמה עולה 350 מ"ל כ 40 ש"ח
    אז עם כל הכבוד לתגלית המרעישה זה מאוד יקר !!!

  3. נחמה

    צודקת בהחלט.
    וגם – למתכון 1 כוס???? זנ המון גם אם השמן היה בריא.

    ואולי נסתפק בשימוש חיצוני – ונעקוב האם הוא באמת יעיל.
    כל אחד וההתגובה הגופנית שלו לשמן הקוקוס.
    אני ממשיכה עם שמן הזית!!!

  4. שולה

    עד כמה שידוע לי חב' אגס מייבאת לארץ שמן קוקוס בצורה מסחרית ומעבירה אותו לצנצנות בנפח שונה למטרת שיווק. לכן לשמן של חברת אגס אין ריח או טעם של קוקוס. כדי לזכות בשמן איכותי אמיתי השמן צריך להארז בחו"ל ולהגיע עם אותה אריזה למכירה בארץ. אז הוא אינו מאבד את הטעם והריח של הקוקוס.
    כל היתר – ……מה שתרצו! כל תשובה תתקבל בשמחה. שולה

  5. גדעון לבב נטורופת

    כבר בתחילת שנות השמונים, למדנו בקורס לרפואה טבעית, כי אצל הילידים באיי האוקיינוס השקט, המזון הוא בעיקר קוקוס ודגים. לעתים 60% מהקלוריות היומיות מגיעות מהקוקוס! למרות זאת, אין להם כולסטרול גבוה!!! והם לא משמינים!!! חומצה קפרילית הנמצאת בקוקוס, ידועה כמומר אנטי בקטריאלי מעולה. לצערך שמן הקוקוס מקלקל את תאוריית השמן הרווי, תאוריה שבגללה משמיצים את שמן הקוקוס מזה 30 שנה. הסיבה לפרדוקס היא כי שמן הקוקוס הוא אומנם רווי, אבל בעל שרשרות קצרות (שלא כמו במרגרינה). היציבות שלו היא כתוצאה מהיותו רווי.
    גם ההשמצה של שמן הקוקוס נובעת משיקולים מסחריים, כי ממול עומדים שיווק שמן סויה, שמן תירס, שמן קנולה ועוד.
    ברור לי כי יכולות להיות איכויות שונות לשמן הקוקוס, המשפיעות גם על המחיר.

  6. זיוה

    שמחתי לקרוא על השמן ורכשתי אותו באניס ממש הכי טוב שיש.

  7. זיוה

    צודקת התקשרתי לחברת אגס שהשמן שלה הכי מוצלח שיש ושם אמרו שיש מצב לחצי כוס ולהוסיף ביצה . יצא ממש טעים שווא לנסות

  8. ליאת

    קניתי שמן קוקוס אורגני כבישה קרה של חברת ירושלים לשומשום. השמן מצויין ובעל ריח וטעם דומיננטים של קוקוס.

  9. בדוי

    .רישמו שמן קוקוס אלצהימר בגוגל ותגיעו לאתרים רלוונטיים