שוקולד ביתי - הגרסה הבריאה
ירידת מותג השוקולד הפופולארי מהמדפים, זו הזדמנות עבורכם לנסות ולהכין שוקולד ביתי טעים והרבה יותר בריא.
איך עושים זאת? ואיך מתרגלים לטעם השונה?
גללו מטה למתכון והטיפים.
לפינוקי שוקולד בריאים נוספים:
מתכון לשוקולד ביתי ובריא
רכיבים:
200 גרם עיסת קקאו טהורה
כוס חמאת אגוזים / חמאת שקדים / חמאת בוטנים / טחינה גולמית משומשום מלא
שבבי קקאו נא גרוס – לפי הטעם
תערובת קצוצה גס של אגוזים וגרעינים טבעיים וללא מלח, כמו: אגוזי מלך, קשיו, לוז, שקדים, צי'ה ופשתן טחון.
מעט תמצית וניל טהורה
ניתן להמתיק לפי טעמכם האישי עם מייפל טהור או דבש איכותי
בכל פעם שמכינים מומלץ להפחית מעט את ההמתקה וכך להרגיל את פקעיות הטעם באופן הדרגתי לטעם המריר. אני כיום לא ממתיקה כלל.
הוראות הכנה:
ממיסים את עיסת הקקאו והחמאה שבחרתם בבן מארי, ומצננים מעט.
מוסיפים המתקה לפי טעמכם, שבבי קקאו, תערובת אגוזים ותמצית וניל.
מעבירים לתבנית פרלינים או משטחים בתבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה.
מעבירים למקרר עד התמצקות.
אם בחרת באופציה של שיטוח על גבי תבנית, יש להוציא מהמקרר לפני התגבשות מלאה, לחרוץ בעזרת סכין ולהחזיר למקרר.
לחלץ מתבנית הפרלינים / לשבור לקוביות ולהעביר לקופסה אטומה.
ניתן לשמור במקרר או במקפיא.