MyShemenP_Fly
Mazon_Fly

פירות: נכון או לא נכון?

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
מבחן האינטליגנציה התזונתית של ד"ר מארק היימן בנושא פירות. האם תדעו לענות נכון על כל השאלות?

מבחן האינטליגנציה התזונתית של ד"ר מארק היימן בנושא פירות. צילום: pixabay

Mazon_In

7 שאלות על פירות

נכון או לא נכון?

#1 בננות הן המקור הטוב ביותר לאשלגן.

#2 פירות יער קפואים בריאים יותר מפירות יער חיים.

#3 כדאי לאכול מדי יום לפחות 5 מנות פרי.

#4 סחיטת הפירות למיץ היא דרך נהדרת לשלב כמות גדולה של פירות בתפריט.

#5 רימון הוא אחד הפירות הטובים ביותר שיש.

#6 קניית פירות אורגניים היא בזבוז כסף.

#7 תפוח הוא הפרי המזין ביותר. תפוח ליום מרחיק את הרופא.

פירות - נכון או לא נכון? גללו מטה לתשובות. צילום: pexels

פירות – נכון או לא נכון? גללו מטה לתשובות. צילום: pexels

למאמרים קודמים בנושא פירות בתזונה:

פירות – בריאות, או הדרך המהירה לסוכרת?

מדריך לאכילת פירות

5 הפירות לחולי סרטן

תשובות

#1 לא נכון.

אנחנו מקבלים יותר אשלגן מאבוקדו וממזונות אחרים מן הצומח ללא הסוכר המצוי בבננות.

#2 נכון.

תתפלאו לשמוע, אבל פירות יער קפואים מכילים כמויות גדולות של רכיבים תזונתיים, מכיוון שהם נקטפים כשהם בשלים ומוקפאים מייד לאחר מכן.

לעיתים קרובות פירות טריים נקטפים טרם הבשלתם ותהליכי ההובלה והאחסון שלהם ארוכים מדי.

#3 לא נכון.

זה יותר מדי.

אף שפירות מכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים ופיטונוטריאנטים, הם עלולים לגרום לעלייה חדה ברמת הסוכר בדם.

ענבים, אננס ורוב סוגי האבטיחים הם הגרועים ביותר מבחינה זו.

#4 לא נכון.

המיץ מספק לנו את כל הסוכר, או הפרוקטוז, שנספג בגוף במהירות אך לא את הסיבים התזונתיים המצויים בפרי עצמו.

הפרוקטוז עלול לגרום לתנגודת לאינסולין ולעלייה במשקל.

בנוסף, הוא מעודד את הליפוגנזה – תהליך ייצור השומן וסוגים מסוכנים של כולסטרול וטריגליצרידים בכבד, מה שעלול להוביל למחלת הכבד השומני, השמנת יתר, סוכרת מסוג 2, מחלת לב, סרטן ודמנציה.

#5 נכון.

רימון הוא פרי-על בזכות כל נוגדי החמצון שהוא מכיל.

#6 לא נכון.

אכלו תפוחים, פירות יער ופירות אחרים מגידול אורגני כדי לצמצם ככל האפשר את מידת החשיפה שלכם לחומרי הדברה רעילים.

בדקו את רשימת "12 המזוהמים" של ה-Environmental Working Group.

#7 לא נכון.

תפוח הוא פרי שמומלץ לאכילה, אבל יש פירות אחרים שעשירים הרבה יותר ברכיבים תזונתיים ובפיטונוטריאנטים, כמו פטל שחור, אוכמניות ופטל אדום.

* הערת העורך המדעי: הוספת אגוזים או שקדים למנת הפרי ממתנת את עליית הסוכר בדם.


המידע לקוח מתוך הספר "מזון – מה כבר נשאר לנו לאכול?" בהוצאת פוקוס

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו