פינוק מתוק: טראפלס שוקולד ותה
אם חשוב לכם שהקינוחים שאתם מגישים יהיו איכותיים יותר, בריאים יותר ועשירים בטעמם, מתכון הטראפלס הבא הוא במיוחד בשבילכם.
למתכונים נוספים לקינוחים שוקולדיים בריאים:
גלידת מגנום בריאה וטבעונית בהכנה ביתית
מוס שוקולד – מתכון וידיאו קליל
מתכון טראפלס שוקולד עם ארל גריי ופקאן
מצרכים לכ-30 טראפלס (תלוי בגודל שחותכים)
300 גרם שוקולד מריר איכותי (לפי המתכון – 60% מוצקי קקאו ומעלה, אנחנו ממליצים על לפחות 70%)
150 מ"ל קרם קוקוס
שקיק תה “ארל גריי” ויסוצקי
150 גרם פקאנים טבעיים
קקאו לעיטוף הטראפלס
הוראות הכנה
קולים את הפקאנים עד הזהבה קלה. מצננים וקוצצים גס לרבעים.
שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
שופכים לסיר את קרם הקוקוס ושקיק התה ומביאים לסף רתיחה.
מוציאים את שקיק התה ומוזגים את הקרם הרותח לקערה עם השוקולד.
ממתינים 5 דקות ואז מערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד מבריק.
מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.
מעבירים לתבנית מרובעת 20X20 עם נייר אפייה בתחתית.
מצננים במקרר או במקפיא למשך הלילה.
כשהגאנש יציב, מחלצים אותו מהתבנית, חותכים לקוביות ומגלגלים בתוך קערה או שקית עם קקאו.