LiveWell_Fly
Jeliat_Fly

על תפוחים ירוקים וניקוי רעלים

מאת: - התשובה לבעיות עיכול, כולסטרול ועוד
יתרונותיהם הבריאותיים של התפוחים בכלל, והתפוחים הירוקים בפרט, בניקוי רעלים מהגוף

הודיה מלכה על תפוחים ירוקים וניקוי רעלים. צילום: הודיה מלכה

SmartKish_In

אומנם המכשפה מסיפור שלגיה ניסתה להרעיל אותה באמצעות תפוח, אך לתפוחי העץ ולירוקים בפרט, יתרונות בריאותיים רבים ותפקיד משמעותי דווקא בניקוי רעלים מהגוף…

תפוח עץ = בריאות

תפוחים בכלל, ואני שמה את הדגש על הירוקים בפרט, הם בעלי אינדקס גליקמי נמוך. כלומר, הם מתפרקים באיטיות במערכת העיכול ולא מעלים את רמות הסוכר בדם בצורה חדה. לכן, הם ידידותיים גם עבור חולי סכרת וטרום-סכרת.

הם גם עשירים בסיבים תזונתיים שמסייעים לפינוי יעיל של פסולת מהגוף.

הם מכילים כמות נכבדת של ויטמינים כמו ויטמין C שהוא נוגד חמצון עוצמתי המסייע לנו להפחית את נזקי הרדיקלים החופשיים, ויטמין A שנלחם בזיהומים ומחזק את המערכת החיסונית שלנו ועוד.

אך כל אלה הם רק חלק מסגולות התפוח בתהליך ניקוי הרעלים.

הכירו את הפקטין

תפוח ירוק מכיל ריכוז פקטין גבוה במיוחד.

רגע לפני שאסביר מהו הפקטין ואיך הוא קשור לניקוי רעלים אני רוצה שתזכרו כלל אחד – סוכר ושומן באים ביחד! לטוב ולרע.

אז מיהו ומהו הפקטין?

הפקטין הינו רב סוכר המצוי בדופן התא בצמחים. לפקטין תפקיד חשוב –

בסוף תהליך הפירוק שלו, אשר קורה במהלך הבשלת הפרי, הופך הפקטין לחומצה פקטינית מה שהופך את הפרי לרך יותר.

בתפוחים ושזיפים כמויות ניכרות של פקטין בעוד שבתותים כמעט ואין פקטין.

מה הקשר של הפקטין לניקוי רעלים?

הפקטין הוא בעל סיבים מסיסים אשר לא ניתנים לעיכול ומשמש להסדרת פעילות העיכול ובתרופות משלשלות, אך החשוב יותר הוא היכולת של הפקטין לרכך משקעים בכיס המרה.

מחקרים מראים[1] כי הפקטין משפר את רמות הכולסטרול בדם ומשפר את היחסים בין ה-LDL  ("הכולסטרול "הרע") ל-HDL (הכולסטרול "הטוב").

זוכרים שכתבתי שסוכר ושומן באים ביחד? אז הנה כאן זה בא לידי ביטוי – הפקטין הוא רב סוכר והוא מוריד כולסטרול הלא הוא שומן .

אם נחזור לגוף ולפעילות המטאבולית – אנחנו רואים את הסוכר והשומן בתצורות שונות: אנחנו מוצאים את הצמד הזה בפעילות המוח שבנוי מכולסטרול ועובד על גלוקוז טהור, אנחנו מוצאים אותם בצורת והרכב הטריגילצירידים וכמובן שאנחנו רואים שהם גם מאזנים אחד את השני באכילה.

וכאן אתן לכם טיפ! באכילת פרי מתוק, מומלץ לאכול אותו עם מנת שומן – כגון אגוזים או שקדים. השומן מאט את פירוק הסוכר ומאפשר הכנסה יעילה יותר לתאים.

איך נצרוך את הפקטין?

כחלק מניקוי הרעלים הרפואי ,אני נעזרת בו ומשלבת אותו בתהליך הניקוי, הן כתפוחים ירוקים והן כמיץ תפוחים אורגני ולא מסונן.

כמובן שניתן להשתמש בפקטין להסמכת ריבות או מזונות, אם כי מומלץ לצרוך אותו כמזון שלם: פרי, שייק או מיץ.

אסמכתאות:

[1]

השפעת הפקטין ובחירת סוג הפקטין על הורדת הכולסטרול:

Eur J Clin Nutr. 2012 May;66(5):591-9. doi: 10.1038/ejcn.2011.208. Epub 2011 Dec 21. Cholesterol-lowering properties of different pectin types in mildly hyper-cholesterolemic men and women. F Brouns 1, E Theuwissen, A Adam, M Bell, A Berger, R P Mensink. Affiliations expand. PMID: 22190137 DOI: 10.1038/ejcn.2011.208

השפעת הפקטין על הורדת הכולסטרול:

Nutr Metab 1977;21:84–85 (DOI:10.1159/000176120) The Cholesterol-Lowering Effect of Pectin Judd P.A. · Kay R.M. · Truswell A.S. Author affiliations. Department of Nutrition, Queen Elizabeth College, London University, London

צרו קשר עם BARYA מבית הודיה מלכה - עושים ריסטרט לבריאות שלך



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו