supherb_Fly
PassoverFocus_Fly

עוגת קוקוס-שוקולד טבעונית, RAW, ללא גלוטן

לא צריך לחכות עד פסח כדי ליהנות מהמעדן הזה!
Thymoquin_In

העוגה הזו מושלמת לפסח, אבל אוהבים אותה בכל השנה, היא משלבת רכיבים איכותיים לפינוק שוקולדי מרשים

 

 

לבסיס:

100 גרם קשיו

 

100 גרם אגוזי מלך

 

4-5 כפות (כ- 50 גרם) סילאן טבעי

 

למילוי הקוקוס:

 

כוס וחצי (כ- 150 גרם) קוקוס טחון לא קלוי

 

3 כפות שמן קוקוס נא אורגני (מומס)

 

6 כפות סירופ מייפל אמיתי או סילאן טבעי

 

לציפוי:

 

50 גרם (חמישית בלוק) עיסת קקאו נא קצוצה או כמות זהה של עיסת קקאו קלוי 

 

25 גרם (עשירית בלוק) חמאת קקאו נא קצוצה או כמו זהה של עיסת קקאו קלוי

 

10 גרם (2-3 כפות) שמן קוקוס נא אורגני (מומס)

אופן ההכנה

 

מכינים את הבסיס:

 

טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת עיסה פירורית.

 

מרפדים תבנית אנגליש-קייק בניילון נצמד.

 

מכניסים את התערובת לתבנית, משטחים ודוחסים היטב.

 

מכניסים למקפיא לחצי שעה עד שעה.

 

מכינים את מילוי הקוקוס:

 

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון כשתי דקות (חשוב שישאר מרקם של קוקוס).

 

מכניסים לתבנית מעל הבסיס, משטחים ודוחסים היטב.

 

מכניסים התבנית למקפיא לשעה לפחות.

 

מכינים את ציפוי השוקולד:

 

ממיסים את עיסת וחמאת הקקאו קלוי/נא בקערה על סיר עם אדים ברתיחה עדינה.

 

חשוב להוריד מהאש מעט לפני שהכל התערובת ממומסת כדי לא לשרוף את הקקאו, ממשיכים לערבב עד להמסה מלאה.

 

שימו לב שהאש תחת הסיר לא חזקה מידי כדי שהאדים לא יברחו ויגיעו לשוקולד וכדי למנוע חימום מהיר מידי

יש לערבב תוך כדי המסה

מוזגים את תערובת הקקאו על העוגה הקפואה ומכניסים למקרר

לאחר שהשוקולד מתקשה- הופכים התבנית- מוציאים ממנה את העוגה, מקלפים את הניילון הנצמד והופכים חזרה על צלחת מתאימה

שומרים במקרר עד ההגשה. חותכים עם סכין חמה

בתאבון!

המתכון באדיבות חברת קקאו טבעי.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו