Jeliat_Fly
Bari15_Fly

ספרינג רול מאודה

מאת: דורית דן, מייסדת D-Food, ארוחות בריאות עד הבית
זמן קריאה: < 1 דקה
SmartKish_In

כמו "אגרול" רק הרבה פחות שמן. אפשר להגיש מנה מרעננת זו כארוחה שלמה ומאוזנת.

למתכון זה נזדקק לכלי אידוי מבמבוק. את הבמבוק צריך להעמיד מעל סיר עם מים או ווק כך שהוא שלא יגע במים אחרת הבמבוק ייהרס (אפשר כלי אידוי אחר גם כן).

ספרינג רול צילום: דורית דן

חומרים:

דפי אורז קטנים
100גר אטריות אורז דקות
1 בצל חתוך לרצועות
1 גזר חתוך לרצועות
1 קולרבי חתוך לרצועות
1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות
1/2 חבילה נבטים
100 גר טופו יפני חתוך לרצועות
1 כף שמן שומשום

 

לרוטב:

1/3 כוס סויה
1/3 כוס חומץ אורז
1/3 כוס מים
2 כפות שמן שומשום
קורט צ'ילי אופציה

אופן ההכנה:

1. שמים את האטריות בקערה עם מים חמים ל- 10 דקות. מסננים ומשאירים במסננת.

2. מחממים שמן במחבת או וואק, מוסיפים בצל, גזר וקולרבי מקפיצים ל 3 דקות מוסיפים את הטופו לעוד 3 דקות, מוסיפים את הכרוב והנבטים, מוסיפים את הסויה מקפיצים עד שהכרוב מתרכך. מורידים מהאש.

3. מוסיפים את אטריות האורז ומערבבים.

4. בקערה שטוחה ממלאים מים בטמפרטורת חדר. משרים דף אורז במים לחצי דקה בערך עד שמתרכך ואפשר לקפל. מניחים את הדף על קרש חיתוך.

5. על מרכז הדף מניחים 1-2 כפות מהתערובת, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים. מתחילים את הגלגול
מהצד הקרוב אלינו.

6. שמים כמה עלי כרוב על כלי האידוי מבמבוק, ועליהם את הספרינג רול. מאדים לחמש דקות מעל סיר עם מים רותחים.

7. מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים לצד הספרינג רול.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו