סלט בורגול, רימונים ונענע
מאת: ליה שומרון פינדר
זמן קריאה: < 1 דקה
כמו טאבולי, רק אחר… אם אין רימון, אפשר להשתמש בחמוציות מיובשות.
הרכיבים:
½ כוס בורגול עבה
1½ כוסות מים רותחים
גרגירים מ־ 1 רימון או ½ כוס
חמוציות יבשות (לא מסוכרות),
קצוצות
½ צרור עלי נענע, קצוצים
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
מיץ מ־ 1 לימון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר או בקערה מכוסה משרים את הבורגול במים הרותחים כ־ 20 דקות.
מסננים היטב. מצננים.
2. בקערה גדולה מערבבים את הבורגול עם גרגירי הרימון, הנענע והבצל הירוק. יוצקים
את מיץ הלימון והשמן, מתבלים ומערבבים.
• קל וטעים "לארוז" סלט בצורה יפה ובריאה בעלי מנגולד חלוטים: מסירים מעלי
המנגולד את החלק "העצי" הלבן של הגבעול. חולטים את העלים במים רותחים
למשך דקה ומייבשים ביסודיות על מגבת נקייה. פורשים כל עלה, מניחים במרכז
מעט מהסלט ומגלגלים לעטיפה הדוקה.