GOODMUV_Fly
GOODMUV_Fly

סלט אורז אדום וירקות שורש

מאת: - מטפלת נטורופתית, מתמחה בתזונה טבעית לחיים מאוזנים
מנת אורז אדום מעולה כתוספת ותכל'ס יכולה להיות גם ארוחה של ממש - משביעה, מזינה ומלאת טעם

סלט אורז אדום וירקות שורש. צילום: מורן זוהר

Jeliat_In

אורז אדום הוא אחד מזני האורז האהובים עליי.

לא רק בגלל הטעם שלו, אלא גם בזכות כל הטוב שהוא מכיל – ויטמינים ומינרלים שונים, והעובדה שהוא מאזן רמות סוכר בדם.

לסלט אני מוסיפה ירקות שורש שסופגים מהאדמה מינרלים חשובים.

הם עשירים בסיבים ומכילים ריכוז גבוה של ויטמינים.

בטטה וסלק, למשל, הם קלים לעיכול, מספקים פחמימה מלאה שתורמת לתחושת שובע לאורך זמן ומסייעים לשמירה על משקל תקין.

בטטה - מלאה ביתרונות. צילום: מורן זוהר

בטטה – מלאה ביתרונות. צילום: מורן זוהר

לכל הטוב הזה הוספתי גם ירוקים ורוטב מדויק וטעים ברמות, כזה שכיף ומפנק לאכול.

המתכון המלא מחכה לכם מטה.

למתכונים קודמים על בסיס אורז אדום:

אורז אדום עם אפונה, תירס ודלעת צלויה

אורז אדום בחמאת גהי

מתכון סיני של אורז עם ערמונים

מתכון לסלט אורז אדום וירקות שורש:

מצרכים:

כוס וחצי אורז אדום

בטטה

קולרבי

בצל סגול

2 סלקים טריים

קצת מלח גס

מעט שמן זית

צרור נענע טרייה

צרור פטרוזיליה

חופן אגוזי מלך

גרידה מקליפת תפוז אחד

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 כפות מייפל טבעי

4 כפות חומץ בלסמי מצומצם

כפית חרדל

מיץ תפוזים מתפוז אחד

מלח ופלפל

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות בטורבו.

חותכים את הבטטה, הקולרבי והסלק לקוביות, פורסים את הבצל, ומסדרים אותם על תבנית עם נייר אפייה.

מפזרים מעליהם מעט מלח גס ומעט שמן זית, מכניסים לתנור לחצי שעה ולאחר מכן מניחים להם להצטנן.

בינתיים, מבשלים את האורז, בהתאם להוראות שעל האריזה.

כשהוא מוכן – נותנים לו להתקרר.

מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת או בקערה קטנה עד לקבלת תערובת אחידה.

קוצצים את הנענע ואת הפטרוזיליה.

כשהירקות והאורז מוכנים וכבר אינם חמים, מערבבים אותם יחד בקערה גדולה עם עשבי התיבול, אגוזי המלך וגרידת התפוז.

יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים ו… בתיאבון.

ערבוב אחרון ואוכלים. צילום: מורן זוהר

ערבוב אחרון ואוכלים. צילום: מורן זוהר

צרו קשר עם מורן זוהר - stay fit



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו