סיבים תזונתיים
מאת: הספר בעריכת: מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית .M.Sc
זמן קריאה: < 1 דקה
הסיבים התזונתיים הינם סוג של פחמימות מורכבות, שלרוב אינן מתעכלות על ידי מערכת העיכול של האדם. הסיבים תורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול ולמניעת עצירות, להאטת הספיגה של חומרים מהמזון כמו סוכר וכולסטרול ולהפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס.
ירקות העשירים בסיבים תזונתיים |
||
ירק |
סיבים תזונתיים |
% מהמנה היומית |
פול מבושל |
5.4 |
18% |
ארטישוק מבושל |
5.4 |
18% |
גזר לבן מבושל |
4.0 |
13% |
קולרבי |
3.6 |
12% |
פטרוזיליה |
3.3 |
11% |
עלי חרדל |
3.3 |
11% |
ברוקולי מבושל |
3.3 |
11% |
בטטה מבושלת |
3.3 |
11% |
שעועית צהובה מבושלת |
3.3 |
11% |
שעועית ירוקה מבושלת |
3.2 |
11% |
שומר |
3.1 |
10% |
עולש |
3.1 |
10% |
כרובית מבושלת |
3.0 |
10% |
גזר |
3.0 |
10% |
תירס מבושל |
2.8 |
9% |
אפונה ירוקה בתרמיל, מבושלת |
2.8 |
9% |
*מנה יומית ממוצעת מומלצת למבוגר
**ירק חי אלא אם מצוין אחרת