Bari15_Fly
Bari15_Fly

סוף סוף עוגת שוקולד יומולדת

מאת: יעלי Kale Order
זמן קריאה: < 1 דקה
האתגר שלי ליומולדת שנתיים של הבת שלי היה עוגת שוקולד רכה וטעימה ללא סוכר מעובד. אז אחרי מחקר וניסיונות טובים וטובים פחות - הצלחתי! 10 דקות הכנה, 15 דקות בתנור, ואתם בגן-עדן

צילום: Pixabay

Jeliat_In

אופן ההכנה

1. לחמם תנור ל-160 מעלות

לערבב יבשים

2 כוסות וחצי קמח כוסמין מלא (350 גרם)
חצי כוס שקדים טחונים/קמח שקדים (60 גרם)
כפית שטוחה וחצי סודה לשתייה
שליש כפית שטוחה מלח טחון דק
רצוי לנפות את הקמח או לטחון את כל תערוב היבשים כדקה במעבד מזון על-מנת להפריד גושים

לערבב רטובים (חשוב להשתמש בכוס 240 מ"ל)

2 בננות קטנות מאוד בשלות (למעוך היטב עם מזלג או בבלנדר מוט), אם אין בננות אפשר להחליף ב2/3 כוס רסק תפוחים
2/3 כוס מייפל (או 1/3 כוס סילאן ללא סוכר, 1/3 כוס מייפל)
2/3 כוס שמן קנולה בכבישה קרה (ניתן להשיג בחנויות טבע ואורגני)
כף חומץ תפוחים
2 פקקים של תמצית וניל טבעית
3 כפות שטוחות קקאו, 3 כפות שטוחות אבקת חרובים – להמיס בכוס ושליש מים רותחים
2. וודאו שהתנור חם

3. העבירו את היבשים לתוך הרטובים

4. שמנו את התבנית במעט שמן

5. ערבבו עם כף של מקציף

6. ברגע שהיבשים נספגים בתוך הרטובים העבירו לתבנית

הכינו טיימר לרבע שעה – יכול להיות שבתנור שלכם זה ייקח קצת יותר זמן, אז אם הקיסם יוצא אפילו מעט רטוב הניחו לעוגה עוד כמה דקות בתנור.

קרם שוקולד

את הקרם מכינים בזמן שהעוגה בתנור.

להכניס לתוך מחבת טפלון חלקה

3 כפות שטוחות קקאו
3 כפות שטוחות אבקת חרובים
6 כפות סירופ מייפל
3 פקקים של תמצית וניל טבעית
3/4 כוס חלב אורז או צמחי אחר
6 כפות שמן קוקוס
על אש גבוהה לערבב היטב עם כף מעץ עד לרתיחה, להנמיך לאש בינונית ולהמשיך לערבב כ-2 דקות.

כשהעוגה מוכנה, לחורר עם קיסם, ולשפוך את הקרם שוקולד החם. לתת לעוגה להתקרר כמה דקות

ולפזר למעלה שבבי קוקוס.

זהו, החגיגה מתחילה!

יעלי Kale Order

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו