Triterra_Reishi_fly
barimax1125_Fly

מרק עשבי תיבול

מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Briaa_Nov_IN

חומרים:

3 כפות שמן זית
1 בצל פרוס לרצועות
3 שיני שום (בעונה עדיף טרי)
1 שורש סלרי
2 גזרים
2 קישואים
רבע כרוב
חופן גדול של פרחי ברוקולי
חופן גדול של פרחי כרובית
1 כוס תערובת עשבי תבלין קצוצים (למשל – כוסברה, טרגון, טימין, אזוב, זוטה, ענף רוזמרין,  מרווה ואורגנו)
1 שן שום כתושה
מלח ים לפי הטעם
פלפל גרוס לפי הטעם

 

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל "טיגון הפוך": עם מעט מאוד מים ותוך כדי בחישה וכיסוי הסיר לסירוגין.
כשמתרכך ומשנה את צבעו לשקפקף, מכבים אש, מניחים לסיר להתקרר כמה דקות, מוסיפים את השמן ומדליקים אש.
מערבבים כדקה ומוסיפים את השום. מטגנים עוד כ – 2 דקות ומוסיפים את שורש הסלרי חתוך לרצועות די דקות – כמו גפרורים.
מוסיפים 10 כוסות מים ומבשלים עד ריכוך חלקי של שורש הסלרי.
מוסיפים את שאר הירקות חתוכים באותו אופן ומבשלים עד ריכוך הירקות (בודקים את הגזר). מכבים אש ומוסיפים את עשבי התבלין, המלח, השום (חי וכתוש) והפלפל הגרוס.

 

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו