תרימה

Powered by WP Bannerize

Powered by WP Bannerize

מה אוכלים בניקוי?

מאת: נועה שרון
על שולחן ארוך, בין קעריות של ירקות רעננים, דגנים ותבלינים שמשמשים כצמחי מרפא, הדגימו רומי חוכמה ועדנה מינץ מה היא תזונה לניקוי רעלים. הנה למשל דוגמא לאורז בוכרי ולסלט נבטוטים שיכול לשמש בימי ניקוי

לפעמים קל לשכוח שהמזון שאנחנו אוכלים הוא לא רק אוסף מקרי של מרכיבים שהתחברו להם במקרה על הצלחת שלנו, אלא לכל מרכיב במאכל יש תכונות משלו, בריאותיות ואחרות, שיכולות לסייע לנו.

בדיוק את הנקודה הזו רצו להזכיר לנו רומי וחוכמה ועדנה מינץ, בסדנת הבישול שהעבירו יחד בכנס אוכלים בריא האחרון.

השתיים חברו יחד להציג את נקודת המבט המרפאת שיש לחומרים שונים, דרך פריזמות שונות: רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית, משתמשת בשיטת האירידיולוגיה (בחינת קשתית העין לפיה ניתן למפות את מצבנו הפיזי והנפשי) כדי לאבחן את הבעיות הנסתרות של הגוף, בשילוב עם ייעוץ תזונתי המותאם אישית למטופל, ואילו עדנה מינץ, תזונאית ומטפלת בשיטת אן ויגמור, משתמשת במזונות הרואו-פוד (שאינם מחוממים מעל 42 מעלות) כדי לפתור מחלות כרוניות.

על שולחן ארוך, בין קעריות ובהם צמחי מזון, ירקות רעננים פרוסים וחתוכים, תבלינים שונים ומכשירים שונים, הדגימו חוכמה ומינץ מתכונים שונים, והסבירו אילו תכונות מנקות-מערכת יש למרכיבים.

בחרתי להביא לדוגמה מתכון אחד מכל מרצה, יחד עם פירוט תכונותיו.

אורז בניחוח בוכרי  של רומי חוכמה

המתכון הזה, אומרת רומי בחיוך, הוא למעשה מג'דרה משודרגת, כדי שלמטופלים שלה לא יימאס מלאכול את אותן המנות כל פעם. המנה מהווה תחליף לחלבון מהחי, כלומר, חלבון מלא. היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך וחומציות נמוכה (טוב לחולי סוכרת, להרזיה ולאנשים בעלי עודף חומציות) – נקודה חשובה מכיוון שלרובנו יש עודף חומציות בגוף עקב צריכת יתר של בשרים, סוכרים, משקאות דיאט וחיים מלאים במתח.

במתכון נעשה שימוש בשמן קוקוס, מכיוון שנקודת העישון שלו גבוהה, הוא משפר את מצב הכולסטרול ואת לחילוף החומרים שלנו, וחומצות השומן שלו דומות לחלב אם.

תבלין הכורכום בו השתמשה חוכמה הוא אנטי דלקתי ואנטי סרטני. הבצלים במתכון נועדו להוסיף רכות ועסיסיות לתבשיל, והכמון מסייע לנפיחות בבטן וגזים.

הפטרוזיליה בתבשיל, אליה אנחנו רגילים להתייחס באגביות, טובה לניקוי הכליות, והכוסברה טובה לניקוי מתכות מהגוף.

רכיבים:

1 כוס אורז בסמטי מלא מושרה ללילה
1 ו-1/2 כוסות מים
1/2 כפית מלח הימאליה
רכיבים לרוטב:
2 כפות שמן קוקוס
½ חבילת פטרוזיליה
½ חבילת כוסברה
3 בצלים גדולים
1 כפית קארי אורגני או כמון
½ כפית כורכום
½ קופסה נבטוטים (של עדשים או קטניות אחרות)
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. להרתיח מים ומלח, להוסיף את האורז ולבשל 20 דקות.
2. לחמם 2 כפות שמן קוקוס עם כל התבלינים. לחכות 3 דקות ולהוסיף את הבצל. לטגן כ-10 דקות, להוסיף את הנבטוטים ולבשל עוד 5-10 דקות (את הנבטוטים לא חייבים לבשל, אך הכנסתם לתבשיל עוזרת להם לספוג את הטעמים).
3. להוסיף את העלים הקצוצים בסוף, לחמם 5 דקות.
4. לערבב את האורז המבושל עם שאר התערובת.

סלט נבטוטים ונבטים של עדנה מינץ

עדנה מינץ, תזונאית ויועצת, הקימה את חוות הבריאות "מצפה אלומות" בגליל. כאשר שהתה בארצות הברית נחשפה לשיטת אן ויגמור (אשר ריפאה את עצמה מסרטן המעי הגס בעזרת צומות מיצי ירקות), והתמחתה בשיטה זו, אשר בה משתמשים רבות בהנבטה והשריה, מכיוון שבכל גרעין במצבו הסגור יש חומר משמר המגן עליו מפני קלקול אך הופך אותו לבעייתי לעיכול לגופנו, ואף חומצה פיטית המונעת מגופנו ספיגה יעילה של מינרלים וויטמינים. בעוד שהנבטת הגרעינים משפרת את עיכולם בגופנו ומכפילה את כמות הוויטמינים ונוגדי החמצון בהם, כמו תינוק בתהליך הצמיחה שלו.

מינץ מציעה להשתמש בכוחם של המזונות במצבם הלא-מחומם (raw), מכיוון שאז יש להם תכונות מרפאות וממקדות פיזית, נפשית ומנטלית. היא ממליצה להכין לבד נבטים מזרעי צנונית, ברוקולי, שום, אספסת ועוד בצנצנת שקופה.

במתכון הסלט השתמשה בנבטי חמניה- השני בחשיבותו לעשב החיטה, לדבריה- מכיוון שהוא מכיל המון ויטמין E  ו-D וחומצות שומן מסוג אומגה 6. לנבטי הברוקולי תכונות אנטי סרטניות.

הגזר המרוסק במתכון מתקתק, ויוצר שילוב נחמד יחד עם המרירות של הנבטים. בפלפל אדום אחד כפי שיש בסלט, מסתבר, יש את כמות הויטמין C שדרושה לאדם ליום. מתקבל סלט בעל צבעים עזים, מה שמבטיח לנו שיש בו יותר אנטי-אוקסידנטים.

רכיבים:

1 כוס נבטי עדשים
1 כוס נבטי ברוקולי
1 כוס נבטי חמניות
1 כוס גזר מרוסק
½ כוס גמבה חתוכה לקוביות
½ כוס שקדים מושרים מקולפים וגרוסים
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
¼ כפית מלח הימאליה

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים בקערה ולערבב.

השאירו תגובה: