לחם שיפון וחמניות
להכנת מאכל זה אפשר להשתמש בשמן קנולה (לפתית) מכבישה קרה, בשמן אגוז מלך או בשמן זית מכבישה קרה ראשונה.
אבקת חרובים (קמח חרובים) מייצבת את החלקיקים הגדולים בלחם מלא, כמו לחם זה, ומסייעת בשמירה על לחותו.
ניתן לרכוש את מרכיביו של מתכון זה בבתי הטבע.
למתכוני לחמי בריאות נוספים:
לחם 8 דגנים: המתכון של ד"ר לינדברג
מתכון לחם שיפון וחמניות
מצרכים ל-2 ככרות:
25 גרם שמרים יבשים
700 מ"ל מים פושרים
½1 כפות שמן צמחי
2 כפיות מולסה, פרוקטוז או דבש
400 גרם קמח שיפון מלא
200 גרם קמח חיטה מלא, בטחינת רחיים
60 גרם פתיתי חיטה
60 גרם זרעי חמניות
50 גרם פתיתי שיפון
60 גרם זרעי פשתן טחונים
50 גרם שיבולת שועל
2 כפיות אבקת חרובים (לא חובה)
2 כפיות מלח
תרסיס שמן לטיגון
הוראות הכנה:
המיסו את השמרים במעט מהמים הפושרים, ולאחר מכן הוסיפו שמן צמחי ומולסה.
את יתר המים שימו בקערה גדולה, והוסיפו את יתר המרכיבים היבשים ואת תערובת השמרים.
לושו את הבצק 10-5 דקות (אפשר להשתמש במעבד מזון או במיקסר בעל זרועות ללישת בצק).
הוסיפו עוד קמח, אם התערובת דביקה יתר על המידה.
חלקו את הבצק לשניים.
רססו בתרסיס שמן שתי תבניות כיכר, המכילות כ-1 ק"ג כל אחת (אלא אם אתם משתמשים בתבניות טפלון) וחלקו את הבצק בין שתי התבניות.
כסו במגבת מטבח, והניחו להתפחה כ-½1 שעות.
חממו את התנור ל-200 מ"צ.
אפו את הלחם 55-45 דקות.
כדי לבדוק אם הלחם מוכן, הוציאו אותו מהתבנית ונקשו על תחתיתו בעזרת פרקי האצבעות; אם הלחם מוכן, הוא ישמיע צליל חלול.
הניחו את הלחם על רשת מתכת לצינון.
מנה אחת מכילה:
עומס גליקמי 7; חלבונים 2.5 גרם; פחמימות 13.5 גרם; שומנים 2.5 גרם (מתוכם שומן רווי 0.5 גרם); סיבים תזונתיים 2.5 גרם.
המתכון לקוח מתוך הספר "הדיאטה הים תיכונית" בהוצאת פוקוס