MarinaArticle_Fly
INS25_Fly

לחם ללא גלוטן מזרעונים וכוסמת מונבטת - לכבוד החג

מאת: אביטל סבג - מחברת רב המכר ״חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן״, חוקרת, מרצה מטפלת בתזונה ורפואה סינית עתיקה, מנהלת את מרכז זן קואן אום בהוד השרון
זמן קריאה: 2 דקות
לאחר ניסיונות רבים של מתכונים שונים שהיו לי בנמצא, חקרתי והנה התוצאה הכי נפלאה שיכולתי להשיג: מתכון משגע של לחם כוסמת שמתאים לפסח ולכל ימות השנה

לחם ללא גלוטן מזרעונים וכוסמת מונבטת - לכבוד החג. צילום: אביטל סבג

Yonik_In

חג הפסח קרב ובא ועימו אווירת הניקוי.

בילדותי, אימי היתה כבר חודש לפני מתחילה במלאכת המירוק.

כל הבית היה מתהפך, כולל חלונות שהיו מתמלאים באבק בדיוק אחרי הניקוי וזה תמיד היה מתסכל (עונת השרב במיטבה – רק מוכיח שהטבע יודע את הזמנים לכל דבר, כל עוד אנחנו לא מפריעים לו).

תמיד שאלתי את עצמי, מה כל העניין הזה עם השיגעון של הניקיון? הרי כל השנה אנחנו מנקים את הבית…

אך מסתבר שיש משהו מיוחד ברצון להיות יותר מדויק בניקוי קפדני אחת לשנה.

סוג של תשומת לב להיגיינת הבית, הציודים, המכשירים, סביבת העבודה והחיים.

משהו לובש חדש.

ביהדות אנחנו מנקים כדי לנטרל את החמץ מכל מקום אפשרי, וזאת כדי להגיע לערב החג כשכל החמץ יצא מהבית אותו הכשרנו  לחג הפסח.

הימנעות מחמץ – ניקוי עדין למערכת העיכול

סיפור החמץ ויציאת מצרים הוא בהחלט ניצול טוב עבורנו  באופן אישי כניקוי פנימי.

כשאנחנו לוקחים פסק זמן מהגלוטן שנמצא בכל מיני מזונות, אנחנו מאפשרים למערכת העיכול לעבור סוג של ניקוי עדין, מכיוון שאנחנו לא מכניסים אליה גלו-דבק, מהמילה גלוטן.

ההיגיינה שלנו מתחילה ברזולוציה הכי פנימית של ניקוי התא וסביבתו.

משם, אנחנו יכולים לקחת זום אאוט לבית, לעבודה, למקום ביקום והלאה והלאה.

למאמרים קודמים בנושא:

רוצים להיפרד מגלוטן? הכירו את 3 השלבים

גלוטן – השערורייה הגדולה

חיטה? בואו נשאיר אותה מחוץ לתפריט

ועכשיו מה שחיכיתם לו…

מתכון ללחם זרעונים וכוסמת מונבטת – ללא גלוטן

לאחר שניסיתי עשרות מתכונים של לחמים ללא גלוטן, נראה לי שפיצחתי את התעלומה!

קבלו מתכון ללחם מושלם, לא זול, אבל עשיר ממש בשומנים מן הצומח ודגנים ללא גלוטן.

מסקנתי היא: סבלנות ואהבת המטבח הם שני כלים חשובים לשמירה על מצב הרוח והשפיות.

מתחילים מהשריית קילו כוסמת ירוקה במים למשך 10 שעות. צילום: אביטל סבג

מתחילים מהשריית קילו כוסמת ירוקה במים למשך 10 שעות. צילום: אביטל סבג

המצרכים הדרושים לכמות של 2 קילו לחם:

קילו כוסמת ירוקה

1 כוס גרעיני חמנייה

חופן זיתי קלמטה ללא גלעין קצוצים

½ כוס עגבניות לחות חתוכות

4 כפות אבקת פסליום

2 כפות זעתר או אורגנו יבש

2 כפות מלח

רבע כוס שמן זית

ליטר מים

אופן ההכנה לפי השלבים:

משרים את הכוסמת הירוקה למשך 10 שעות במים רגילים.

לאחר מכן שוטפים היטב ומעבירים למסננת להנבטה של יום (ממליצה במקרר, אם זה יום חם).

מעבירים לקערה את  הפסליום, יוצקים 2 כוסות מים, מערבבים ונותנים לעיסה לנוח שעה.

מכניסים לבלנדר את הכוסמת עם יחס של רבע כוס מים לכל כוס כוסמת, וטוחנים לעיסה במרקם של טחינה.

מעבירים את עיסת הכוסמת לקערה של הפסליום, מוסיפים את יתר החומרים והתבלינים, ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית לחם 2 ק"ג (כפול מאינגליש קייק), ואופים בחום של 200 מעלות למשך שעה ורבע.

מסירים את מכסה התבנית וממשיכים לאפות לעוד 10 דקות.

מצננים את הלחם על משטח מתאים, ללא התבנית, עד שמתקרר.

לשימוש שבועי – ניתן לעטוף במגבת, והלחם יישמר 5 ימים בחוץ טרי.

ניתן גם לפרוס ולהקפיא.


אהבתם את המתכון של אביטל סבג? מוזמנים לקרוא גם על סדנאות הבישול שלה במסגרת הקורס "זן מסביב לשולחן" 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו