Nadar_Fly
Nikui_Fly

    כדורי שוקולד קלאסיים טבעוניים ומזינים

מאת: - נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
bari14_In

כדורי השוקולד הללו קוצרים הצלחות אצל ילדים- גם הבררנים מבינהם. המתכון מכיל שפע של רכיבים תזונתיים ההופכים את הכדורים הללו למזינים בעוד שהילדים בטוחים שאכלו קינוח מושחת- וזו בעיני ההוכחה שבריא יכול להיות מאד טעים (וחשוב שיהיה!)

 

רכיבים (כ 25 כדורים):

2 חבילות פתי בר כוסמין של  "השדה"

*3/4 כוס סוכר קוקוס/קסיליטול/ חצי כוס דבש

4 כפות גדושות אבקת קקאו

50 גרם שוקולד מריר לפחות 70% מוצקי קקאו (אני ממליצה על ויואני – vivani)

חצי כוס שמן קוקוס

3 כפות חמאת אגוזים כלשהי (שקדימון/אגוזי נמר/ מסיבת אגוזים וכדומה)

1/2 כוס שקדים טחונים למרקם של קמח

1/2 כוס שיבולת שועל טחונה למרקם של קמח

*כחצי כוס חלב שקדים ואורז (מומלץ של ויטריז)

כפית תמצית וניל איכותית

קורט מלח

קוקוס טחון- לגלגול

*מידת חלב השקדים-אורז תלויה בסוג הממתיק שבחרתם (שהוא גרגרי או נוזלי)

 

אופן ההכנה:

1. שמים את הביסקוויטים בשתי שקיות וחובטים במערוך (זה הזמן להוציא קצת עצבים…) לקבלת חתיכות קטנות.

2. שופכים את שברי הביסקוויטים לקערה גדולה. אם נשארו חתיכות גדולות יש לשבור בידיים.

3. מערבבים את הביסקוויטים עם כל החומרים היבשים.

4. ממיסים שוקולד ושמן קוקוס על אש נמוכה עד לאיחוד.

5. מוסיפים לתערובת השוקולד את כל החומרים הנוזליים ומערבבים היטב.

6. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים- אם מתקבלת תערובת נוזלית מדי יש להוסיף עוד קמח שיבולת שועל או קמח שקדים. אם התערובת יבשה מדי יש להוסיף חלב שקדים ואורז.

7. יוצרים כדורים וטובלים בפתיתי קוקוס טחון.

8. יש לשמור בכלי אטום מזכוכית במקרר- עד שבוע, במקפיא- כחודש.

צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו