supherb_Fly
himalayaKrem_Fly

כדורי טופו חבל"ז

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
ארוחה קומפלט. גם מנה עיקרית וגם תוספות, והכול בסיר אחד

כדורי טופו חבל"ז. צילום: pixabay

Thymoquin_In

רעיון לארוחה מתוך הספר "פשוט משפחה בריאה" בהוצאת פוקוס.

אלמנט ההפתעה: אם לא תגלו מראש, קשה לזהות שמתחבא כאן טופו.

וגם מפנה בעלילה: אין צורך לבשל את כדורי הטופו ברוטב.

למתכונים נוספים מבוססי טופו:

פשטידת ירקות וטופו

טופו מוקפץ עם פטריות ונבטים

חריימה טופו

מתכון כדורי טופו חבל"ז

מצרכים ל-8-10 מנות:

לקציצות:

2 חבילות טופו (כ-600 גרם)

4 גבעולי בצל ירוק, החלק הירוק בלבד

5 שיני שום

1 כף גדושה חמאת שקדים או טחינה גולמית

צרור קטן של עלי פטרוזיליה (או כוסברה לאוהביה)

½ כוס קמח עדשים כתומות (או קמח אחר לבחירתכם)

2 כפות רוטב סויה איכותי (יש ללא גלוטן)

מלח ופלפל

זרעי שומשום לציפוי הכדורים – אפשרות

לרוטב:

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

3 עגבניות גדולות ובשלות מרוסקות במעבד מזון או מקולפות וקצוצות

1 כפית פפריקה

3 שיני שום קצוצות

3 כפות רוטב סויה איכותי (יש ללא גלוטן) או מלח לפי הטעם

קורט צ'ילי גרוס (אפשרות)

2 כפות עשבי תיבול קצוצים לטעמכם: אורגנו/זעתר/שמיר

כ-1 כוס מים

הוראות הכנה:

לחמם תנור לחום בינוני – 180 מעלות.

להניח במעבד מזון את כל הרכיבים לקציצות, למעט השומשום, ולטחון לקבלת עיסה אחידה.

ליצור מהעיסה כ-30-25 כדורים בגודל כדור פינג פונג.

לגלגל את כדורי הטופו לציפוי בשומשום ולהניח על נייר אפייה.

בתנור שחומם מראש, לאפות כ-20 דקות עד שהכדורים מזהיבים.

להכנת הרוטב:

בסיר רחב או בסוטאז' לטגן את הבצל בשמן הזית עד שמזהיב.

להוסיף לסיר את שאר רכיבי הרוטב, להרתיח ולבשל כ-10 דקות.

להוסיף כוס מים או יותר, בהתאם לסמיכות הרוטב הרצויה לכם.

לצקת את הרוטב על צלחת הגשה, להניח מעל את הכדורים, לעטר בפטרוזיליה ולהגיש.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו