BARA_LEFT

Powered by WP Bannerize

BARA_RIGHT

Powered by WP Bannerize

טעים להכיר: עירית פרנק

מאת: מערכת Eatwell
מנכ"לית תיאטרון הסמטה אוהבת אוכל משובח. היא משתפת איתנו את ההעדפות שלה וחולקת מתכון מנצח
טעים להכיר עירית פרנק

עירית פרנק. צילום: יוסי צבקר

גאים לארח את עירית פרנק, מנכ"לית תאטרון הסימטה

המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

פירה עם נקניקיות גרמניות וכרוב חמוץ חם עם בייקון, לצד האוכל, חרדל משובח.

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

ביצה עלומה על טוסט מלחם מלא שעליו מרוח פסטו, לימון כבוש וסלמון מעושן, בתוספת סלט חסה עם עגבניות.

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

משקה אלוורה, שקדים ואגוזים מסוגים שונים, זרעי צ'יה, כורכום ופולן, בנוסף פרי עונתי.

 

שייק

לא פותחת את הבוקר בלי שייק. צילום: PEXELS

 

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

לא לאכול לפני שחייה.

 

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

קובה סלק וקציצות הירק של אימא שלי.

 

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

רגל קרושה.

 

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

חטיפי בריאות, סלט עם ביצה וסלמון, שקדים ואגוזים.

 

מה החטא האהוב עליך?

כל דבר שיש בו גבינה צהובה מותכת.

 

במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?

נטורופתית.

 

מה דעתך על המשפט? "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"

שטויות, הכי חשוב זה מה שאוכלים.

 

המתכון המנצח של עירית פרנק – סלמון בתנור עטוף בנייר כסף

 

מצרכים:

פילה סלמון שלם

ענף עגבניות שרי

גבעול (כאורך הדג) של רוזמרין

3 כפות חרדל דיז'ון

לימון חתוך לעיגולים

מעט פלפל אדום יבש חריף

מלח גס ופלפל גרוס על פי טעמכם

 

אופן ההכנה:

מניחים את הדג על נייר כסף בעל קצוות רחבים, על גבי תבנית חסינת חום המתאימה לתנור

מתבלים את הדג במלח ופלפל ומעט פלפל אדום חריף

מורחים את החרדל על כול הדג

מניחים על הדג את פרוסות הלימון בתפזורת בעלי מרווחים שווים,

מניחים את הרוזמרין ומעל את ענף העגבניות,

עוטפים את הדג בנייר הכסף,

מכניסים לתנור ל20 דקות ואחר כך פותחים את נייר הכסף וממשיכים בתנור עוד 10 דקות או על פי מידת הצלייה הרצויה לטעמכם.

היזהרו לא לייבש את הדג!

בתיאבון!

השאירו תגובה: