supherb_Fly
supherb_Fly

טעים להכיר את גלעד שימרון - מפתח גישת אורטופדיה רגשית

מאת: מערכת EatWell
זמן קריאה: 2 דקות
איזה מאכל בעיניו הוא "חוויה אקסטטית לגוף ולנפש" ומהו המקום שממנו כל שינוי מתחיל? בואו לקבל הצצה להרגלי התזונה של המורה לדרך הרוח ומפתח גישת "אורטופדיה רגשית"

טעים להכיר את גלעד שימרון. צילום: אלי דסה

Thymoquin_In

אנחנו מתרגשים לארח את גלעד שימרון, מורה לדרך הרוח ומפתח גישת אורטופדיה רגשית במדור "טעים להכיר".

גלעד מאמין שקיים קשר חזק בין הרגשות שלנו לבין התזונה…

אז איזה מזון גורם לו להרגשה טובה? המשיכו לקרוא וקבלו השראה.

לאורחים קודמים במדור:

טעים להכיר את ד"ר רואי גוניק

טעים להכיר את השף והנטורופת צחי בוקששתר

המאמאצחיקית הראשית הגיעה: קרן אלאלוף שרעבי

 התשובות של גלעד שימרון

מה המאכל שאתה הכי אוהב לאכול?

מנגו קר, טרי ועסיסי.

מנגו - מי יכול לעמוד בפניו? צילום: Pixabay

מנגו – מי יכול לעמוד בפניו? צילום: Pixabay

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

דייסת קוואקר (שיבולת שועל) עם חתיכות בננה, תפוח ומעט דבש וקינמון מעל – הללויה.

תאר את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

ברוב הבקרים ארוחת הבוקר שלי היא שייק קקאו, על בסיס חלב שקדים ומים קרים, עם קצת דבש ובתוספת מנת אבקת חלבון אורגני מן הצומח.

זה קל, טעים וממלא.

לפתוח את הבוקר עם שייק קקאו. צילום: unsplash

לפתוח את הבוקר עם שייק קקאו. צילום: unsplash

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה אתה מכיר?

שמעדני חלב ומוצרי חלב, כמו קוטג' וגבינה לבנה רגילה, הם טובים.

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

מרק עוף של הסבתות שלי.

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכל?

עמבה!

איזה אוכל תיקח איתך ליום ארוך ולא צפוי?

הכי קלאסי מבחינתי פירות.

אצטייד בשתי בננות, תפוח, 3 תמרים טובים ואפילו לחמנייה מקמח כוסמין עם דברים טובים.

גלעד שימרון. לא שוכח לקחת איתו פירות לימים ארוכים מחוץ לבית. צילום: אלבום פרטי

גלעד שימרון. לא שוכח לקחת איתו פירות לימים ארוכים מחוץ לבית. צילום: אלבום פרטי

מה החטא האהוב עליך?

גלידת מנטה עם פצפוצי שוקולד

במי לבחור, דיאטנ/ית קליני/ת או נטורופת/ית?

נטורופת/ית

מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאתה אוכל, זה מה שאוכל אותך?"

חד משמעית נכון.

זה משפט שמחזיר את האחריות למקום שממנה כל שינוי מתחיל – נפש האדם ועולמו הפנימי.

מה המתכון המנצח שלך?

המתכון המנצח שלי תמיד יהיה סלט מירקות טריים ואורגניים, עם כמה שיותר צבעים, שלהכין אותו זה חגיגה ולאכול אותו זה חוויה אקסטטית לגוף ולנפש.

בדרך כלל הוא יכיל, מלפפון, עגבניה, פלפל אדום, נבטי חמנייה, עלי חסה, זרעי חמניה, כרוב לבן, קצת בצל ירוק וגם 2 גבעולי סלרי קצוץ.

כל זה בתיבול קל של מעט מלח, לימון ושמן זית איכותי.

לרוב הכמות היא לכל המשפחה וכולם נהנים.

אין על סלט ירקות. צילום: pexels

אין על סלט ירקות. צילום: pexels


גלעד שימרון מקיים קורסי בוקר וערב העוסקים ב"אורטופדיה רגשית".

לפרטים ומידע אודות הקורס – לחצו כאן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו