Bari15_Fly
RUMALYA_Fly

דברים שחובה לדעת כדי לרזות

מאת: ד"ר דורית מאיר, נטורופתית
זמן קריאה: 2 דקות
מה הקשר בין שינה, חלבון מן הצומח, קורטיקו-סטרואידים וברקסים? למה חייבים ארוחת בוקר ולמה תפריט דל קלוריות ממש לא מומלץ? איך חוזרים למסלול אכילה שפוי? בטוחים שאתם כבר יודעים הכל על הרזיה נכונה?

דיאטה עשירה שלא 'מפעילה' את הסוכרת (123RF)

Liat_IN

אכלת יפה? נהנית? התפתחת יפה? יופי. עכשיו מהר!!! לחזור! רגע לפני שיהיה צורך להחליף את כל המלתחה (כי כלום לא יעלה עליך)! לחזור למסלול ההמראה ולהיפרד בשלום ולא להתראות מחליפת השומן. האם שווה לך לוותר על כמה דקות של הנאה כדי להרוויח הרבה דקות של נחת?

יש לזכור: הורגים את הקילוגרמים כשהם עוד קטנים.

אז איך עושים את זה?

יש כמה דרכים להמריץ את חילוף החומרים הבסיסי שלנו. אלה יובילו לשריפת קלוריות מרובה יותר, להרזיה מוצלחת וארוכת טווח, כמו גם לחיוניות ובריאות מיטבית!

רשמו לפניכם, והתחילו לעשות:

1. בצעו פעילות אירובית למשך 45–60. אפשר לשחות, ללכת, לרוץ או כל פעילות אירובית אחרת. למה? כי תאי שריר שורפים פי 300 יותר קלוריות מתאי שומן.

2. הקפידו לאכול תמיד ארוחת בוקר! דילוג על ארוחת הבוקר שולח לגופנו מסר שאנו רעבים. כמנגנון הגנה הגוף מפריש הורמוני אדרנלין וקורטיקו-סטרואידים. אלה בולמים, ממש כמו ברקסים, את הירידה במשקל. גם כושר הריכוז שלכם נפגם כשאתם רעבים.

3. סדנה לניקוי הגוף מרעלים מאוד תסייע לך לחזור מהר למסלול אכילה נכון ושפוי. בסדנה מרזים 3–11 קילוגרם (!) ומשפרים בעיות בריאות רבות, כמו סוכרת, כאבי פרקים, לחץ-דם, דיכאון, כולסטרול.

4. צריכת קלוריות נמוכה מאוד לא תעזור, אלא תמנע ירידה במשקל: הגוף נכנס למצב של סטרס ולא משחרר קלוריות, אלא אוגר אותן.

5. אכלו ארוחות קטנות, כל 3–4 שעות. כחמש ארוחות קטנות במשך היום ימנעו תחושת רעב והיפוגליקמיה. הן גם ישמרו על חילוף חומרים גבוה. לעומת זאת, תפריט של שלוש ארוחות גדולות ביום מאט את חילוף החומרים, יוצר עומס רב על מערכת העיכול וגורם לעיכול חלקי ולרמות רעילות גבוהות. אבל גם אין צורך ללכת חודשי חופשי למקרר – שום דבר לא השתנה שם!!!

 

6. הקפידו לישון 7–8 שעות ביממה. כשעייפים, יורדות הרמות של ההורמון לפטין. זהו ההורמון הגורם לתחושת שובע ולעלייה של רמות ההורמון גרלין, הגורם לרעב. כמו כן, כשעייפים, נפגמת היעילות של מערכת החיסון ושל תהליכים ביוכימיים שורפי קלוריות בגוף.

7. שתו מים בכמות מרובה. 10–12 כוסות ביום עוזרות מאוד לתהליכי עיכול, לניקוי הגוף מרעלים ולחילוף חומרים יעיל. יש  להימנע משתייה מוגזת, מתוקה או דיאטטית.

8. אכלו מזונות מלאים ובלתי מעובדים הקרובים ככל האפשר לצורתם הטבעית, כמו ירקות, פירות, סוגי אגוזים וזרעים טבעיים, דגנים מלאים, קטניות, שומנים לא רוויים ובכבישה קרה. אלה ישמרו גם על אינדקס גליקמי נמוך. הימנעו ממזונות המכילים חומרים משמרים וחומרי צבע.

9. צרכו כמויות גדולות של חלבונים מהצומח. חלבון צמחי ממריץ את חילוף החומרים, מאזן רמות סוכר בדם, עתיר בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ומינרלים. לעומתו, חלבון מהחי (בשרים, מוצרי חלב) יוצר, בין היתר, תגובה חומצית וכך הוא מעודד דלקתיות בגוף, האצה של פירוק מסת עצם, הכבדה על הכליות. הוא גם מעלה את רמות הרעילות בגוף.

10. אכלו לאט. אכילה איטית מאיצה את חילוף החומרים, משפרת עיכול וגורמת לתחושת שובע. המוח מאותת על מצב שובע רק לאחר כ-20 דקות מתחילת הארוחה.

11. הימנעו מלחץ נפשי. לחץ נפשי גורם להפרשת הורמוני סטרס הגורמים להשמנה. לכן רצוי לשלב פעילות מרגיעה ביום-יום: מדיטציה, דמיון מודרך, יוגה, נשימות איטיות ומרגיעות, וכל דבר אחר שמרגיע.

המפתח לפתרון

שינוי מודעות רחב היקף, ושינוי הרגלי היום-יום הרלוונטיים לשמירה על המשקל החדש לאחר ההרזיה. שינוי טוטאלי, אבל הדרגתי, של הרגלי חייכם בתחומי התזונה והפעילות הגופנית, יביאו לתוצאות דרמטיות, אם הם יהפכו לחלק מחיי היום יום שלך.

עד כאן חברים, נסיעה טובה ובטוחה בתוואי ההרזיה והבריאות המיטבית.

אור ואהבה, ד"ר  דורית מאיר

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו