ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

SHABAT_MIG_R

Powered by WP Bannerize

חלב עם הרוח: שבועות טבעוני

מאת: נירה שניידר
דווקא שבועות, חג החלב, הוא הזדמנות לנסות את התחליפים הטבעוניים המוצלחים. נירה שניידר מכינה "גבינת פרמז'ן" שאפשר לקשט איתה את הפסטה, "גבינת ריקוטה" שאפשר למרוח על לחם כוסמין מלא ויש גם תותים בשמנת. הנה המתכונים

על הנזקים הבריאותיים של צריכת חלב ומוצריו, כבר נכתב ונאמר רבות. כאמור, מבנה מערכת העיכול של האדם, אינה בנויה לעכל את חלבון חלב הפרה. סביב גיל שנתיים, שני האנזימים המיועדים לפרק חלב בגוף, מתחילים להיעלם בהדרגה ממערכת העיכול של התינוק. משמע, גוף האדם אינו זקוק ואינו מסוגל לעכל סוג מזון זה. כאשר אנו ממשיכים לצרוך אותו מעבר לגיל האמור, הוא מהווה נזק בריאותי. החלב ומוצריו מכילים שומן רווי וכולסטרול, מחוללי אלרגיות, מייצרי ליחה, מגרים את דרכי הנשימה, גורמים לנפיחות וקשיי עיכול – וכן נקשרים למחלות רבות כגון סוגים שונים של סרטן, מחלת קרוהן, סכרת נעורים  ועוד.

דווקא שבועות, חג החלב, הוא הזדמנות לנסות את התחליפים הטבעוניים והטבעונאיים, שהם מזינים, בריאים וטעימים. ולצורך הבהרה: טבעוני משמע – ללא מוצרים מן החי. טבעונאי משמע ללא מוצרים מן החי וגם ללא בישול או אפייה.

גבינת ריקוטה מאוגזי מקדמיה

מצרכים:

2 כוסות אגוזי מקדמיה לא קלויים, שרויים במים ל- 8 שעות

1 כוס מים

מלח ים אנטלנטי

אופן ההכנה:

לשים את אגוזי מקדמיה, מים ומלח בבלנדר. לערבל עד לקבלת עיסה חלקה, קרמית ורכה. להעביר לקערת זכוכית מכוסה ולהשהות לכ -12- 24 שעות, על-פי מזג האוויר: ככל שחם יותר, כך משך ההשהיה יהיה קצר יותר. לאחסן בכלי זכוכית במקרר.

*ניתן לשמור  במקרר למשך שבוע, או במקפיא למשך שלושה חודשים

*ניתן להחליף את אגוזי המקדמיה בשקדים

גבינת ריקוטה מאגוזי קשיו, בזיליקום ושום

מצרכים:

1/2 כוס אגוזי קשיו

1/2 כוס מים

500 גר' טופו קשה  

1/4 כוס עלי בזיליקום טריים

2 כפות שמרי בירה (שבבים, לא אבקה. להשיג בחנויות טבע)

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח ים אנטלנטי

כמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

לערבל קשיו ומים בבלנדר, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. לבשל את העיסה בסיר, בחום בינוני ולהביא לרתיחה. לערבב מידי פעם. להמשיך לבשל בחום נמוך, תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם סמיך (בערך כדקה). לשים את הטופו בקערה ולרסק באמצעות מזלג. להוסיף בזיליקום, שמרי בירה, שום, מלח ומיץ לימון ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את תערובת אגוזי הקשיו ולערבב היטב.

*לאחסן בכלי זכוכית עם מכסה במקרר. אפשר לשמור לשלושה ימים.

קאשיו

קאשיו – משתתף עיקרי וחשוב בחגיגה הטבעונית

חלב שקדים

מצרכים:

1 כוס שקדים לא קלויים

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

לערבל שקדים ומים בבלנדר. להעביר דרך שק גבינה. את מה שנותר – לא לזרוק. מכינים ממנו גבינה (מתכון הבא)

*לאחסן בכלי זכוכית. אפשר לשמור ליומיים במקרר.

 *לשמור את  הפולפה של השקדים, ראו המתכון הבא.

גבינת פרמז'ן מפולפה של שקדים

מצרכים:

1 כוס פולפת שקדים – מה שנותר במתכון הקודם

2-3 כפות רוטב סויה אורגני

אופן ההכנה:

לערבב פולפה עם רוטב סויה ולקלות במחבת למשך מספר דקות.

שמנת עם תותים

מצרכים:

1/2 כוס אגוזי מקדמיה לא קלויים

1/2 כוס שקדים ללא הקליפה (להשרות במים למשך 4-8 שעות במים חמימים ולהסיר את הקליפה)

1/2 כוס צנוברים

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

1 כוס תותים, חתוכים

1 כפית נקטר אגבה

אופן ההכנה:

לאחד את כל המרכיבים בבלנד עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. לשים בקערה ולערבב את תותים ונקטר אגבה ולהגיש.

נירה שניידר
nira@nirasnaturalway.com

השאירו תגובה: