SHABAT_MIG_L

Powered by WP Bannerize

COCO_FLYR

Powered by WP Bannerize

הברירה הטבעית לחג

מה עושים צמחונים בחג המנגלים? אוכלים סטייק טופו עם זרעי קימל, קבב מחומוס, שווארמה מסייטן או קציצות מעדשים שחורות ובצל מטוגן. הנה המתכונים

שווארמה סייטן של דורית דן

סייטן זהו חלבון המיוצר מחיטה. תהליך הכנתו נעשית על ידי הכנת בצק ולאחר מכן שטיפת הבצק במים כך ממיסים ונפתרים מהעמילן, מה שנשאר זה החלבון. סייטן מכיל גלוטן על כן לא מתאים למי שאלרגי לגלוטין. הסייטן משמש כתחליף לבשר, הוא נפוץ באסיה שכן הומצא על ידי נזירים בסין שדתם אוסרת על אכילת מוצרים מהחי. בשל מרקמו וטעמו הניטראלי הסייטן סופח טעמים על כן אפשר להוסיף אותו לכל תבשיל וליצור ממנו מגוון טעמים.

חומרים:

1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 גוש סייטן  כ- 500 ג"ר חתוך לרצועות דקות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. שמים שמן במחבת, על אש בינונית גבוה.

2. מקפיצים את הבצל ל- 2 דקות ומוסיפים את הפלפלים לעוד 2 דקות.

3. מוסיפים את הסייטן והתבלינים מערבבים טוב כדי לצפות את הסייטן בתבלינים. מקפיצים ל 5 דקות.

4. מוסיפים מעט מים אם מתייבש ונדבק למחבת.

5. מנמיכים את הלהבה לבינונית מכסים ומבשלים ל5-10 דקות עד שהתבלינים התרככו וטעמם נטמע בסייטן.

* להגיש עם ממרח חומוס בפיתה מקמח מלא וסלט ירקות חי, או בצלחת לצד אורז מלא.

המבורגר חומוס ואורז של זהורית שייח

חומרים:

1 בצל בינוני קצוץ
2 כפות שמן
2 כוסות חומוס מבושל
1 כוס אורז מלא מבושל
1 כוס פירורי לחם
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

לחמם את השמן ולאדות את הבצל עד שישחים.
למעוך את החומוס למחית באמצעות מועך תפוח אדמה או בבלנדר.
לערבב היטב בקערה את הבצל עם יתר החומרים, עד לקבלת עיסה אחידה.
ליצור כ-10 כתיתות גדולות, (או יותר כתיתות קטנות) ולסדר בתבנית אפייה משומנת. לאפות בחום בינוני כ-15 דקות מכל כיווּן.

המבורגר עדשים שחורות של שירי מזור

החומרים:

100 גר עדשים שחורות גדולות
500 פיטריות (במתכון הזה 3 מהפיטריות היו מגה פורטובלו) חתוכות  למרובעים גסים (ללא הרגל)
1 שן שום קצוצה
1 ביצה
1 בצל
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ
חצי כוס קמח תפו"א
שמן זית
מלח
תערובת תבלינים "גריל עוף" טבעית מחנות טבע או חנות תבלינים

הכנה:

1. מבשלים את העדשים בהרבה מים, עד להתרככות. מסננים ומעבירים לקערה.

2. מאדים את הבצל בשתי כפות שמן זית עד להזהבה ומוסיפים את שן השום הקצוצה, הפלפל החריף והפטריות ומערבבים היטב. מוסיפים קמצוץ מלח וממשיכים לערבב עד שהפטריות מתכווצות מעט. מוסיפים את העדשים וממזגים טעמים.

3. מעבירים למג'ימיקס את כל התערובות, מוסיפים תבלין "גריל עוף" וקמח תפו"א ומפעילים את המכשיר בפולסים קצרים. מוסיפים ביצה וממשיכים את הפעולה. אם התערובת נוזלית מדי מוסיפים עוד קצת קמח תפו"א.

4. מעבירים את התערובת לקערה ויוצרים קציצות המבורגר דחוסות. על מחבת (עדיף מחבת פסים מברזל) בוזקים מעט שמן זית, מניחים קציצה אחת כדי לראות אם היא יציבה ורק אחרי שהיא צרובה מצד אחד היטב ואין סיכוי שהיא תתפרק הופכים אותה לצד השני.

5. להגיש על לחמנייה מקמח מלא/כוסמין מלא עם טחינה וסלט ירקות.

טופו צרוב עם קימל וזרעי כוסברה של בני נחמני

חומרים:

1 קוביית טופו
2 כפות זרעי כוסברה
2 כפות זרעי קימל
½ כפית צ'ילי חריף גרוס
¼ כוס מיורין
2 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחים
1 כוס שעועית ירוקה
1 כף קורנפלור מומס ב – ¼ כוס מים קרים
רוטב סויה
שמן זית

אופן ההכנה:

1. פורסים את הטופו לפרוסות בעובי חצי ס"מ.

2. טוחנים גס את זרעי הכוסברה ואת זרעי הקימל במטחנת תבלינים או מכתש ועילי (אפשר להשתמש גם בכוס או פטיש שניצלים לריסוק הזרעים)

3. מערבבים בכלי את הזרעים, המיורין, החומץ והצ'ילי ומערבבים, מוסיפים רוטב סויה לפי הטעם ומשרים בתערובת את הטופו לשעתיים לפחות.

4. מסננים את המשרה ושומרים את הנוזלים.

5. צורבים את פרוסות הטופו על מחבת סטייקים משני הצדדים.

6. מקפיצים את השעועית עם מעט שמן זית ומתבלים עם נוזל המשרה, מסמיכים את הרוטב בעזרת מעט מהקורנפלור המומס.

7. מסדרים את השעועית בתחתי צלחת הגשה ומסדרים את פרוסות הטופו מעל.

השאירו תגובה: