Nadar_Fly
Nikui_Fly

דוחן עם גרעיני חמניות קלויים

מאת: זהר צמח וילסון ואביטל סבג
זמן קריאה: < 1 דקה
דוחן עם גרעיני חמניות קלויים
Nadar_IN

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 45 דקות

4 מנות

המצרכים הדרושים:

1 כוס דוחן
1/2 כוס גרעיני חמניות
3 כוסות מים
קורט מלח ים אטלנטי גס

אופן ההכנה:

שוטפים את הדוחן ומסננים.
קולים את גרעיני החמניות במחבת על להבה בינונית במשך כ-4 דקות עד שהם מפיצים ריח טוב.
מרתיחים את המים.
מוסיפים את הדוחן ואת הגרעינים.
מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך 30 דקות.
כשהתבשיל מוכן, מערבבים בעדינות בעזרת מזלג ומניחים בצד במשך 10 דקות. מערבבים ומגישים.

רעיון: אם הדוחן יבש מדיי לטעמכם, הוסיפו לו מים בזמן הבישול. לחילופין, הוסיפו לו כף שמן זית בסיום הבישול.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו