גיחה ליוון: מתכון מושלם לפאנג'ה סלוניקי
מאת: המתכון באדיבות הילה בידרמן ("משחקי השף")
זמן קריאה: < 1 דקה
דרך נהדרת ליהנות משילוב של סלק ויוגורט – שני מזונות שנמצאו מועילים להורדת לחץ הדם.
את המתכון מגישה לנו הילה בידרמן ממשחקי השף, שמתמחה במטבח היווני, ומככבת בימים אלה בקמפיין של רשת זגה – פינות אוכל.
למתכוני בריאות נוספים מהמטבח היווני:
מתכון לפאנג'ה סלוניקי
מרכיבים:
- סלק יפה
- 750 מ"ל יוגורט 10%
- 4 גבעולי בצל ירוק
- שן שום
- חופן פטרוזיליה
- לימון
- מלח פלפל
- שמן זית
אופן הכנה:
הרתיחו את הסלק במים עד שיהפוך לרך ותנו לו להצטנן
קלפו את הסלק בעדינות, תוך שמירה על צורתו, ותבלו בלימון, שמן זית, מלח ופלפל
הניחו לסלק לספוג את הטעמים במשך שעה לפחות.
שפכו את היוגורט לקערה והוסיפו שן שום כתושה, בצל ירוק ופטרוזיליה קצוצים דק מאוד.
ערבבו את התערובת שהתקבלה תוך זילוף של שמן זית לקערה.תבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
המלצת הגשה:
מזגו את היוגורט לקערה עמוקה ושטחו עם כף.
חרצו את הסלק לשמיניות עמוקות (לא עד הסוף, כדי שהצורה של הסלק תישמר) והניחו במרכז היוגורט.
קשטו בעלי פטרוזיליה ובשמן זית.
בתיאבון!