SHABAT_MIG_L

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

מי מפחד מגבינות שמנות

מאת: מאת: זהר צמח וילסון CHHC ,AADP, יועץ בריאות ותזונה אינטגרטיבית
חלב מפרה המסתובבת חופשי בהרי האלפים ומלחכת עשב טבעי שונה מאוד מהחלב המופק ברפתות התעשייתיות המודרניות. בתזונה זה לא רק ה"מה" אלא גם ה"איך."

זהר צמח וילסון

חבר יקר חזר מביקור בשווייץ והביא עמו הרבה גבינות שווייצריות שמנות. התיישבנו לארוחת בוקר בביתו שעל ראש הר בגליל. הוא פרש על השולחן מבחר גדול מהגבינות, לחמים, חומוס מכפר ערבי שכן, וירקות. מכיוון שאני מעדיף להימנע ממוצרי חלב, שלא לדבר על כאלה עם אחוזי שומן כה גבוהים, בחרתי להתמקד בחומוס ובירקות.

תוך כדי האכילה הוא סיפר לי שהשווייצרים אוכלים את הגבינות הללו אך נשארים רזים. העליתי סברה שיתכן שהם פשוט אוכלים במתינות. חברי הניד ראשו לשלילה, הכניס חתיכת גבינה נוספת לפיו, וטען שהם דווקא אוכלים הרבה מהגבינות הללו. הדבר נשמע לי כתעלומה.

כמה ימים לאחר מכן, האזנתי להרצאה של ד"ר אנדרו ווייל, רופא וחוקר אמריקאי נודע ומוערך שייסד את תחום הרפואה האינטגרטיבית, ורואה בתזונה, פעילות גופנית, ונשימה כלים חשובים ביותר ליצירת בריאות. למי שמצפה שד"ר ווייל בן ה-67 יראה כמו סגפן שדוף נכונה הפתעה. ד"ר ווייל, עם זקנו העבות, מקרין נוכחות חזקה, עורו בוהק מבריאות, ועיניו מנצנצות שמחת חיים. כשנשאל במהלך ההרצאה איזה מזון אהוב עליו במיוחד, השיב עם חיוך שגבינות שווייצריות שמנות מסבות לו עונג רב.

ד"ר ווייל הסביר שהפרות בשווייץ גדלות בהרי האלפים ואוכלות את העשב שצומח שם. זהו עשב בעל ערך תזונתי גבוה מאוד. בנוסף, להבדיל ממוצרי החלב הנפוצים, החלב ממנו מיוצרות הרבה מהגבינות השווייצריות השמנות אינו עובר תהליך פסטור. תהליך הפסטור נועד במקור להגן עלינו מפני חיידקים אך פוגע קשות באיכות החלב (ארחיב על סוגיית הפסטור בעתיד). מוצרי חלב תעשייתיים מבוססים על חלב של פרות שאינן ניזונות מעשב אלא מוזנות מתערובות דגנים שערכן התזונתי נחות מזה של העשב העשיר.

התוצאה היא חלב לא איכותי, עם הרבה חומצת שומן אומגה 6 (המצויה יתר על המידה בתזונה המודרנית) ומעט מאוד חומצת שומן אומגה 3 החיונית. בוויכוח ההולך ותופס תאוצה – האם חלב בריא או מזיק, חשוב להבין את הבעייתיות הנובעת לאו דווקא מהמוצר עצמו, אלא כיצד גודלו בעלי החיים וממה ניזונו. לצערנו, מרבית הפרות בתעשיית החלב המודרנית חוות סבל רב ומיותר. סבל זה, בשילוב עם תנאי הגידול הקשים ומדיניות האכלה תעשייתית, פוגעים קשות באיכות מוצרי החלב ובריאות הצרכנים.

כשפגשתי שוב את חברי הגלילי, סיפרתי לו על דבריו של ד"ר אנדרו ווייל אודות הגבינות השמנות מהאלפים. אמרתי לו שהפעם אשמח לטעום מעט מאחת מהגבינות הללו שהביא משוויץ. חברי, חיוך גדול על פניו, העביר יד מלטפת על בטנו, רמז דק לכך שכל הגבינות כבר נזללו.

זהר צמח וילסון: מורה ויועץ בגישת התזונה האינטגרטיבית המסייע לאנשים לשפר את בריאותם על ידי הקניית כלים ליצירת אורח חיים בריא ומאושר. מייסד מרכז Alok Holistic Health בניו יורק. לימד והדריך ב-Institute for Integrative Nutrition בארה"ב. יועץ בריאות הוליסטית מוסמך על ידי ה-American Association for Drugless Practitioners. חבר ב-Psi Chi, אגודת הכבוד הלאומית האמריקאית בפסיכולוגיה.

 

השאירו תגובה: